TARRAGONA

Datos del Pueblo

Albarca

Pueblo

Albarca

Municipio

Cornulleda de Montsant / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5

 

Ayuntamiento

Dirección

Compte de Rius, 10

Código postal

43360

Teléfono

977 561 416

Fax

977 561 419

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Albarca

Web de Interés

Cornudella De Montsant

E-mail municipio

email
 

Vila petita, ubicada en un terreny aspre només apte per a una agricultura de secà i el pasturatge, comptava a inicis d'aquest segle amb poc més d'un centenar d'habitants.

Antigament era un municipi independent, però va ser annexionat a Cornudella de Montsant el 1857.

A l'estiu hi viu gent gran del poble que passa els mesos d'hivern a ciutat i altres que en són descendents, a més d'estiuejants de Tarragona i Reus. S'omple d'excursionistes per Setmana Santa i altres festes, i a l'agost, moment en què hi ha més gent al poble.

Albarca Els estiuejants han constituït l'Associació de Veïns del Montsant, amb la intenció de vetllar per l'embelliment del poble.

Albarca, turisme natural

Els estiuejants han constituït l'Associació de Veïns del Montsant, amb la intenció de vetllar per l'embelliment del poble. L'edifici més notable és l'església de Sant Vicenç, sota el presbiteri de la qual s'han trobat restes arqueològiques d'un suposat culte ibèric, i on hom creu que hi havia l'antiga mesquita. El temple conserva l'absis romànic semicircular.

Pel terme d'Albarca s'han trobat destrals de pedra polida, ceràmica acanalada a la font del Teix i un sepulcre de llosa al barranc dels Lladres, reconstruït al museu de Reus, i dues sepultures alt-medievals excavades a la roca.

El 1995 es va editar el primer número de la revista "La Carxana" dedicada a donar a conèixer la història i la cultura popular de la vila. La seva periodicitat és anyal.

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua