TARRAGONA

Datos del Pueblo

Alcanar

Pueblo

Alcanar

Municipio

Alcanar / Comarca: Montsia

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

10510

 

Ayuntamiento

Dirección

Generalitat, 10

Código postal

43530

Teléfono

977 732 013

Fax

977 730 790

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Alcanar

Web de Interés

Informacio d´Alcanar

E-mail municipio

contacte
 

Un lloc únic i incomparable per la seva privilegiada situació a la Mediterrànea, porta sud de Catalunya, a meitat camí entre Barcelona i València, ha fet que les principals vies de comunicació (autopista A-7 i nacional-340) dotin aquesta ciutat d’una fàcil accessibilitat.

El municipi d’Alcanar està constituït per tres nuclis ben diferenciats. Alcanar, Les Cases d’Alcanar i Alcanar-Platja cobreixen bona part de la façana costanera de la Comarca del Montsià.

La ciutat té pocs monuments característics, puix que fou bàsicament una població de menestrals i gent del camp. Es destaca per la seva antiguitat la torre del Carrer Nou, restaurada entre el 1983 i el 1984, semblant a la majoria de torres contra la pirateria del terme i de la zona. És de planta quadrada, amb carreus ben tallats als angles i només desbastats i units amb morter de calç a la resta dels paraments.

Assentat dalt d’un turó, el jaciment arqueològic ilercavó de la Moleta del Remei ha estat objecte de diverses campanyes d’excavació, fins que recentment ha estat rehabilitat i adequat per a la visita pública com a Parc Arqueològic, inclòs a la "Ruta dels Íbers". Des del cim es contemplen precioses perspectives paisatgístiques dominant des del Delta de l’Ebre fins a la serra d’Irta.

L'edifici més notable és, sens dubte, l'església parroquial de Sant Miquel: La porta és plenament renaixentista, d'arc de mig punt, emmarcada per dues columnes estriades en els dos terços superiors i decorades amb grotescs a la part inferior, les quals recolzen sobre sengles pedestals i que sostenen un entaulament clàssic.

Llocs d'interès:

Moleta del Remei : poblat íber, preparat per les visites i amb visites guiades.

Casa O'Connor : uns dels darrers exemples que queden del barroc valencià, propietat de l'Ajuntament, avui dia s'hi celebren exposicions.

Cisterna del Vall : cisterna de 35 metres de llargària, 5 d'amplada i 7 de profunditat, on avui dia se celebren casaments civils i exposicions.

Torre del carrer Nou: també dita Torre del Moro, és un reducte de la protecció de la ciutat.

Pont dels estretets : per on durant segles es travessava el riu Sénia, únic reducte arquitectònic de l'època romana.

Palau del Marquès : situat a la plaça i propietat de Caixa de Catalunya.

El Rocall : barri molt característic del nucli principal, producte del primer eixamplament extramurs del poble i format per cases entre mitgeres.

Església de Sant Miquel : renaixentista/neoclàssica.

Església de Sant Pere : a Les Cases, situada al costat del port.

Alcanar: Port esportiu pesquer : a Les Cases

Port esportiu d´Alcanar

Port esportiu pesquer : a Les Cases

A alcanar es trovael major port natural d’Europa: Els Alfacs. Amb els seus 150 km2, és la zona perfecta per realitzar tots els esports nàutics.A més a més, el Club Nàutic disposa de moltes places per amarrar les seves embarcacions i de tot el material que requereixen la pràctica de les diferents modalitats que vulguin escollir.

El municipi d’Alcanar ofereix una ampli assortit de productes de la terra i el mar, que fa possible una combinació perfecta, pròpia de la cuina mediterrània:

El municipi d’Alcanar ofereix una ampli assortit de productes de la terra i el mar

Suquet de Peix, gastronomia d´Alcanar

Llagostins preparats de mil i una manera, deliciosos suquets de peix, arrossos, fruites i verdures... (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua