TARRAGONA

Datos del Pueblo

Aldover

Pueblo

Aldover

Municipio

Aldover / Comarca: Baix Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

957

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 3

Código postal

43591

Teléfono

977 473 202

Fax

977 473 202

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Aldover

Web de Interés

Aldover, municipi a la dreta de l´Ebre

E-mail municipio

correu
 

El terme municipal d'Aldover, de 20,09 km², és situat a la dreta de l'Ebre, aigua amunt de Tortosa. El municipi és situat entre els de Xerta, a tramuntana, Tortosa a migdia, Alfara de Carles a ponent (el termenal arriba fins al cim del Penyaflor, a 517 m) i Tivenys i Tortosa a llevant, a l'altra banda del riu.

Sembla que el topònim Aldover prové de l'àrab aldowayra, que significa 'la caseta'. El lloc efectivament és d'origen anterior a la conquesta cristiana. Així, el 1149 és documentat: in Aldover.

La vila d'Aldover s'estén al llarg de la carretera general, que fa d'eix de la població. A Aldover, o lo Dover, com també es diu popularment la vila, hi ha la plaça de l'Església i el Carrer Major, a més dels de Sant Francesc, del Riu i de la Barceloneta. Tota la població del terme és concentrada a la vila; no n'hi ha de dispersa. Els darrers anys s'observa un procés de renovellament de les cases, que generalment són de dos pisos

A Aldover, o lo Dover, com també es diu popularment la vila, hi ha la plaça de l'Església i el Carrer Major

Vista d´Aldover

Els principals llocs d'interès a visitar són:

La Platja Fluvial: única a la comarca del Baix Ebre on podem practicar diversos esports com: la natació, la pesca esportiva de llissals, tenques o silurs ( poden arribar a fer fins a sis metres ) o el piragüisme entre d'altres.

L'Església parroquial de la Nativitat de Nostra Senyora: d'etil neoclàssic i està ubicada a la lloma del Tossal. Hi ha rstes de l'antic calvari.

El Paratge de Les Olles: situat al barranc de La Conca, és un indret rocós molt erosionat on durant tot l'any podem trobar aigua embassada.

Els Jaciments Ibèrics: situats a la vall del Llop i de La Conca, on s'han trobat puntes de sílex, cal sumar el poblament ibèric del Tossal i de La Valleta. Del període romà es troba l'assentament de Casa Blanca.

La Via Verda: situada a l'antiga Via del Ferrocarril Vall de Zafan, on podem gaudir del paissatge i de la vegetació.

D'entre els nostres plats i postres destaquen:

El Recapte
L'Olla Barrejada
Les mongetes ofegades
Carxofes a la Brasa
Carn tendra a la Brasa
Baldanes d'arròs
Pastissets
Coca de Maçana
Les Enseginades
Coca en Sal

El municipi és conreat al regadiu tot aprofitant les aigües del canal de la Dreta de l'Ebre, el traçat del qual recorre tot el terme, de tramuntana a migdia, més o menys paral·lel al riu, entre aquest per una banda i per l'altra la carretera general.

El 23 d'abril és la festa de Sant Jordi, patró de la parròquia. Es fa una missa i processó. La festa major s'escau pel 7 de setembre. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua