TARRAGONA

Datos del Pueblo

Almoster

Pueblo

Almoster

Municipio

Almoster / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1339

 

Ayuntamiento

Dirección

Pare Aymami, 14

Código postal

43393

Teléfono

977 855 110

Fax

977 855 702

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Almoster

Web de Interés

Història, Natura i Patrimoni de Almoster

E-mail municipio

correu
 

El terme municipal d'Almoster és de reduïdes dimensions, té tan sols 5,88 Km2. Està situat al peu dels darrers contraforts de les muntanyes de Prades, sota el Puig d'en Cama. El terme té una forma allargada i estreta, mig escanyat entre els de la Selva del Camp, amb el qual limita pel nord-est i l'est, l'Aleixar al nord-est, Castellvell al sud-oest i Reus al sud. Les aigües del terme, les arrepleguen el barranc de la Llengudera, el de Picarany i la riera d'Almoster.

La primera referència documental certa és la del torrent de Mosterio, que figura a la carta de població de la Selva del Camp del 1164; el 1204 s'esmenta com a part integrant del terme de Teus el loco ocato Mosterium. El 1565 es parla del Moster, forma que es manté encara viva i en ús en la tradició oral de la gent de la comarca, i el 1582 s'imposa ja la grafia Almoster.

El terme municipal d'Almoster és de reduïdes dimensions, té tan sols 5,88 Km2.

Carrer del poble d´Almoster

Llocs d'interès

cal Víctor
cal Llombart
L'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel
mas Picarany
mas de Carreras

Hi ha quatre urbanitzacions principals: al nord-oest del poble la Urbanització Picarany, i al sud el conjunt anomenat l'Aubareda. Aquesta darrera va tenir com a promotor al Sr. Joan Maria Roig. La urbanització Pontarrons es a la partida d'aquest nom. I la Urbanització Castellmoster, continuació de la del Picarany, està en bona part dins de terme de Castellvell del Camp.

L'agricultura actual és bàsicament de regadiu. El principal conreu és l'avellaner, seguit de l'olivera i el garrofer. En línies generals, la propietat rural està ben repartida i les terres es porten majoritàriament en explotació directa. Les activitats industrials són pràcticament nul·les, ja que a finals dels anys seixanta va tancar la bòbila que hi havia. Hi també quatre pedreres sense explotació.

Les festes més importants del poble són la festa major de sant Abdó i sant Senén, que s'escau el diumenge abans o després del 30 de juliol, la festa major de Sant Miquel, el 29 de setembre i finalment, el primer diumenge de desembre, la festa de l'oli, que se celebra amb un esmorzar de germanor en el qual es convida els assistents a menjar torrades amb oli, llonganissa i arengada.(ftes y fotos ver links de la ficha