TARRAGONA

Datos del Pueblo

Barbera De La Conca

Pueblo

Barbera de La Conca

Municipio

Barbera de La Conca / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

521

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 12

Código postal

43422

Teléfono

977 887 010

Fax

977 887 411

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Barbera De La Conca

Web de Interés

Dades generals de Barbera de La Conca

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

El municipi de Barberà de la Conca, de 26,43 km², confronta amb els de Cabra del Camp (Alt Camp) (SE), Sarral (NE), Solivella (N), Pira (W), Montblanc (SW) i Figuerola (Alt Camp) (S). El municipi és situat al SE de la Conca estricta; el terreny és suaument ondulat a la banda central i accidentat a la part meridional per la serra de Miramar (que fa de partió amb la comarca de l'Alt Camp) i a l'oriental pels estreps occidentals de la serra de Comaverd (punta de Conills, 698 m). Per la part septentrional el territori és lleugerament accidentat; se'n destaca el tossal de Coma-ral, amb 534 m d'altitud.

El Castell de Barberà de la Conca

El territori és drenat per diversos rierols: el Torrentet, el torrent de la Font, el del Pont de la Fusta, el de Sant Pere i el dels Botets

Pels abundants vestigis ibèrics i romans trobats arreu del terme, suposem que Barberà va ser poblat des de ben aviat.

La primera vegada que apareix el nom de Barberà és a l'any 945, en la donació feta pel comte Borrell de l'església de Sant Pere d'Ambigats al monestir de Sta. Cecília de Montserrat.

Llocs d'interès:

l'església parroquial, dedicada a santa Maria
El castell de la comanda
El celler cooperatiu, obra modernista de Cèsar Martinell

El Celler Cooperatiu de Barberà de la Conca, edifici projectat per Cèsar Martinell

El Celler cooperatitu de Barbera de la Conca Enciclopedia Catalana (seguir el Link)

La festa major s'escau pel primer cap de setmana d'agost. Altres celebracions destacades a la vila són la festa del Roser, el primer cap de setmana de maig; la festa de Sant Joan, el 24 de juny, i la que es fa amb ocasió de la matança del porc (per reis).

La població viu principalment de l'agricultura. El conreu més important és la vinya, seguida dels cereals. La Cooperativa Agrícola comercialitza vins blancs i rosats, sota la denominació d'origen de la Conca de Barberà. Les instal.lacions de la planta envasadora es troben al mateix poble de Barberà. També cal destacar que des de fa uns anys la Cooperativa de Barberà produeix cava de gran qualitat, anomenat actualment "Castell de la Comanda". (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua