TARRAGONA

Datos del Pueblo

Batea

Pueblo

Batea

Municipio

Batea / Comarca: Terra Alta

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2169

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de Catalunya, 1

Código postal

43786

Teléfono

977 430 003

Fax

977 430 350

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Batea

Web de Interés

Bate, informaciò del municipi

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

El terme municipal de Batea, de 127,55 km², és el segon més extens de la comarca després del de Maella i es troba al sector central, però a l'extrem més occidental dels termes que administrativament pertanyen al Principat de Catalunya. Limita al N amb la Pobla de Massaluca, al NE i l'E amb les terres de Vilalba dels Arcs i Gandesa, al SE amb Bot, al S amb el terme de Caseres, a l'W amb el municipi de Maella, i al NW amb Favara de Matarranya i Nonasp.

Alguns historiadors han identificat Batea amb una important ciutat d’Ilercavònia (citada per Ptolomeu) coneguda per “Adeba”. Hi ha dubtes sobre aquest supòsit, però és obvi que Batea, com la resta de les poblacions de la comarca de la Terra Alta, és d’origen protohistòric.

l terme municipal de Batea, de 127,55 km², és el segon més extens de la comarca després del de Maella i es troba al sector central, però a l'extrem més occidental dels termes que administrativament pertanyen al Principat de Catalunya.

Vista del poble de Batea

L’historiador Pare Faci, en el seu pas per aquestes terres l’any 1739, va dir que Adeba significava embarcació i Batea recorda una gran barca, el cap de la qual és la unió de dues valls, la Vall Major i la Vall de les Paumeres

Llocs d'interès:

:: Església Parroquial de Sant Miquel
:: Nucli antic "la Vila Closa"
:: El Calvari
:: Torres renaixentistes
:: La Font de Llavar
:: La Creu de la Vall
:: Castell de Sant Joan d'Algars i antic poble d'Algars
:: Antic poble de Pinyeres

És interessant passejar sota els arcs gòtics del Carrer Major, la plaça de Catalunya, el carrer dels Cavallers i el barri jueu. Dins el mateix nucli de població hi ha la capella de la Mare de Déu del Portal, nom relacionat amb les antigues muralles, i la petita capella votiva de Sant Roc

Batea: És interessant passejar sota els arcs gòtics del Carrer Major, la plaça de Catalunya, el carrer dels Cavallers i el barri jueu.

Una passejada per Batea

El Mercat Medieval sempre se celebra el primer cap de setmana del mes de juliol

Batea disposa d'un bon conjunt esportiu, un camp de futbol, una piscina, una pista polisportiva i diverses pistes de tennis.

L'economia de Batea és bàsicament agrària. El 70% de la població activa treballa en l'agricultura, especialment en el conreu de la vinya, i en l'elaboració de vins. Actualment a Batea hi ha vint cellers. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua