TARRAGONA

Datos del Pueblo

Bellmunt Del Priorat

Pueblo

Bellmunt del Priorat

Municipio

Bellmunt del Priorat / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

347

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Miquel Muntané, 2

Código postal

43738

Teléfono

977 830 028

Fax

977 830 028

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bellmunt Del Priorat

Web de Interés

Cultura i turisme a Bellmunt del Priorat

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

El terme municipal de Bellmunt del Priorat, de 8,93 km², es troba al sector de ponent de la comarca. Limita amb els termes de Gratallops (N), Falset (E i SE), el Masroig (SW) i el Molar (W). Envoltat pel N i pel NW pel riu de Siurana, a l'indret de la seva confluència amb el riu de Montsant, en terres relativament planeres de l'esquerra del riu, al voltant dels 200 m d'altitud, hom destaca les elevacions als sectors meridional (362 i 329 m) i de llevant (393 m) drenades per alguns barrancs afluents al riu de Siurana com el barranc dels Molins o la riera de la Vila.

Llocs d'interès

Sta. Llúcia
L'església parroquial del s. XVIII, neoclàssica, dedicada a la patrona del poble, Sta. Llúcia.

Casa Gran
Cal destacar també la Casa Gran, antiga residència dels cartoixans, possiblement del s. XVIII, i el Casal, interessant edifici d'estil modernista.

Casa del Prior, del 1846.

La Mina Eugènia, conocida como "Mina Grande", era la más valiosa por sus dimensiones, profundidad y rendimiento extractivo. Esta mina se puede visitar

la Casa de las Minas, un edificio modernista de comienzos del siglo XX, de planta cuadrada y tres pisos

Població d'antiga tradició minera que, a causa de l'abandonament de les mines, actualment té com a activitat principal l'agricultura, encara que més de la meitat del terme és erm.

El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat, situat a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia, pretén ser un centre d’interpretació de la mineria del plom a la comarca del Priorat.

Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat

El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat, situat a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia, pretén ser un centre d’interpretació de la mineria del plom a la comarca del Priorat.

La Mina Eugènia va ser el nucli més important de les explotacions mineres de la conca del Priorat, per les seves dimensions –uns 14 Km de galeries subterrànies fins a 620 m de profunditat- i pel seu rendiment extractiu. El complex industrial minero-metal·lúrgic fou construït entre finals del segle XIX i principis del segle XX com a complement de l’activitat d’extracció minera. Així, del mineral objecte de l’explotació, la galena, se n’obtenia ja el plom i s’exportava en lingots.

El conreu més abundant és la vinya, però també hi ha oliveres, ametllers i avellaners.

Celebren festes el 13 de desembre, festivitat de Sta. Llúcia, i el 28 de desembre, els Sants Innocents. El dia 30 de desembre, últim dia de les festes majors dels Sants Innocents, se celebra un dinar de germanor, amb un menú tradicional: fesols a la cassola i bacallà fregit. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua