TARRAGONA

Datos del Pueblo

Bellvei Del Penedes

Pueblo

Bellvei del Penedes

Municipio

Bellvei del Penedes / Comarca: Baix Penedes

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1985

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Esglèsia, 1

Código postal

43719

Teléfono

977 168 185

Fax

977 168 115

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Belvei Del Penedes

Web de Interés

Informació detallada de Bellvei

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

El poble de Bellvei (107 m d'altitud) és situat a la part plana, just a la partió del terme amb Castellet i la Gornal, a banda i banda de la N-340.

L'església parroquial està dedicada a Santa María. Es tracta d'un edifici del segle XVII aixecat al mateix lloc en el qual es trobava la primitiva església romànica. És de nau única, amb volta de canó i capelles laterals.

Bellvei: L'església parroquial està dedicada a Santa María. Es tracta d'un edifici del segle XVII aixecat al mateix lloc en el qual es trobava la primitiva església romànica

Imatge del municipi de Bellvei en el Baix Penedes

Als afores del poble es troba el Mas de la Muga. Es tracta d'un edifici, propietat de la família Parellada-Vilella, que apareix ja documentat el segle XI. De l'antiga construcció només queda dempeus una part de la torre quadrada i un parell de torres cilíndriques

en direcció a Calafell hi ha el vell Mas Canyís, el qual dóna nom a una urbanització que s'estén pels termes de Bellvei del Penedès, Calafell i el Vendrell, on és coneguda com la Baronia del Mar.

Menys de la meitat de la població activa de Bellvei es dedica a l'agricultura. Les terres de conreu són predominantment de secà, el regadiu ocupa aproximadament un 4% del total. El conreu principal és la vinya, seguit pels garrofers, els cereals, les oliveres, els ametllers i els arbres fruiters. Sobresurten les collites de melons i de préssecs.

La població té Cooperativa Agrícola, caixa rural i un celler cooperatiu , fundat l'any 1965. Disposa també d'un trull d'oli, però actualment està en desús, ja que l'entitat està integrada a la Cooperativa CEOLPE.

El 1918 es creà la Societat Cultural i Recreativa el Casal, la qual fou reformada el 1963. Actualment en depenen la Coral el Casal, que realitza concerts a les festes populars tant del poble com de la rodalia, el cinema Glorieta i altres activitats com el teatre infantil, conferències o balls. El 1979 fou inaugurat l'Esbart Santa Maria de Bellvei on s'ensenya i es balla la dansa catalana.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua