TARRAGONA

Datos del Pueblo

Benifallet

Pueblo

Benifallet

Municipio

Benifallet / Comarca: Baix Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

802

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 1

Código postal

43512

Teléfono

977 462 005

Fax

977 462 289

Oficina Turismo

977 46 22 49

Web Oficial

Benifallet

Web de Interés

Història, Natura i Patrimoni de Benifallet

E-mail municipio

tur.benifallet@altanet.org
 

El terme municipal de Benifallet, d'una extensió de 62, 61 km² és situat a l'extrem més septentrional de la comarca, al límit amb les comarques veïnes de Terra Alta i la Ribera d'Ebre (al termenal amb Miravet hi ha la Roca Folletera, divisòria històrica del terme de Tortosa).

Des de molt antic, les muntanyes i valls de Benifallet han conegut les petjades de l'home, amb desnivells superiors als 900 m que tenen un particular cromatisme i morfologia

D'època neolítica és l'estació rupestre de la Cova de Culla. El grup pictòric representa dues figures humanes molt estilitzades i pintades amb color negre.

El terme municipal de Benifallet, d'una extensió de 62, 61 km² és situat a l'extrem més septentrional de la comarca,

Vista del Poble de Benifallet

EL NUCLI ANTIC

Comprèn els carrers de la part alta, estrets, tortuosos i costeruts, que estaven al voltant d'un castell, ara desaparegut, i que conserven molts elements caraterístics del seu passat morisc.

L'ESGLÉSIA PARROQUIAL

Dedicada a la Mare de Déu de l'Assumpció, fou bastida l'any 1635. D'estil neoclàssic, fou malmesa durant la guerra juntament amb l'altar major de fusta d'estil barroc (s.XVIII) i reconstruïda posteriorment.

EL MONUMENT AL LLAGUTER

Situat a la cruïlla de l'Eix de l'Ebre, es tracta de "l'homenatge d'un poble i d'una terra que no oblida -com diu el poema de F. Cots-, el treball i l'esforç dels darrers navegants de l'Ebre".

L'ERMITA

Del segle XIII i d'estil romànic tardà és l'antiga església parroquial, situada sobre una gran roca a la part alta del poble, a la qual accedim a través d'un arc de mig punt amb perfecte dovellatge

Del segle XIII i d'estil romànic tardà és l'antiga església parroquial

L´Ermita de Benifallet

Les Coves de Benifallet: la COVA MERAVELLES i la COVA DEL DOS

La Cova Meravelles té un recorregut total de 510 m, amb uns 9,82 m de desnivell. Destaca per la seva quantitat i qualitat de concrecions, especialment les excèntriques

A la cova de l'Aumidiella es localitzaren fragments de ceràmica cardial amb decoració impresa i un magnífic vas campaniforme. També s'han trobat utillatges lítics de sílex.

A més de les clàssiques estalactites i estalagmites, es pot observar un gran nombre d’altres formacions d’estructura molt variada com ara les columnes, les colades, les banderes, els macarrons i, sobretot, aquelles que semblen desobeir la llei de la gravetat. Després de la visita a les coves, pot fer-se una ruta en llagut pel riu Ebre

Altres indrets del terme

El convent i ermitatge de Cardó
El balneari de Cardó
Altres llocs d'interès
Les restes arqueològiques

La població té mercat el dijous i disposa d'una caixa d'estalvis. Pel que fa als serveis sanitaris, hi ha consultori mèdic i farmàcia; quant a l'ensenyament, funciona una escola pública de pre-escolar i EGB. Les instal·lacions esportives municipals consten de piscines i un camp de futbol (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua