TARRAGONA

Datos del Pueblo

Benissanet

Pueblo

Benissanet

Municipio

Benissanet / Comarca: Ribera d´Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1268

 

Ayuntamiento

Dirección

Bonaire, 2

Código postal

43747

Teléfono

977 407 005

Fax

977 407 405

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Benissanet

Web de Interés

Dades d´interes del poble de Benissanet

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

Municipi de la Ribera d'Ebre, situat a la dreta del riu, a 400m. del corrent fluvial. Entre el nucli urbà i el riu hi ha les sènies.

El poble es troba a 26 m. d'altitud, en un lloc planer. Benissanet és l'únic nucli de població agrupada i, per tant, el cap de municipi que, a més, comprèn el despoblat de Salvaterra. Prop del nucli de la població hi ha també, disseminades per la plana del riu, amb sínies, una seixantena de cases. El lloc de Benissanet es creu que fou una antiga alqueria islàmica.

Benissanet és l'únic nucli de població agrupada i, per tant, el cap de municipi que, a més, comprèn el despoblat de Salvaterra. Prop del nucli de la població hi ha també, disseminades per la plana del riu, amb sínies, una seixantena de cases.

Panoramica de Benissanet

A la plaça de l'Església, al centre de la vila, es dreça el temple parroquial de Sant Joan Baptista,

L'antic lloc de Salvaterra, avui despoblat, és al vessant oriental de la serra de Cavalls, prop del límit de tramuntana amb Móra.

Actualment hom celebra la festa major d'estiu per Sant Jaume i la festa major d'hivern per Sant Antoni Abat (17 de gener), en què es fa la benedicció dels animals i es reparteix el pa beneït. Altres festes de la població són la festa dels Sants Innocents, el 28 de desembre, que és organitzada pels quintos, la festa de Sant Joan, el 24 de juny, o la festa de la Mare de Déu del Pilar, pel 12 d'octubre. Dues setmanes abans d'aquesta data es baixa la imatge de la Verge de l'Ermita del Pilar al poble i la nit de la festa se la torna a pujar tot cantant el rosari durant el trajecte.

Benissanet en té cosa d'un centenar, algunes conreades pels seus propietaris, altres arredades o cedides en parceria. Actualment, però, algunes cases estan deshabitades, ja que hi ha més tendència a viure al poble (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua