TARRAGONA

Datos del Pueblo

Blancafort

Pueblo

Blancafort

Municipio

Blancafort / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

428

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Vella, 5

Código postal

43411

Teléfono

977 892 015

Fax

977 892 353

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Blancafort

Web de Interés

Història, Natura i Patrimoni de Blancafort

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

El terme municipal de Blancafort, de 14,55 km², és situat a la banda nord-occidental de la comarca, als vessants meridionals de la serra del Tallat. El terme confina al N amb Vallbona de les Monges (Urgell), a l'E amb Solivella, al SE amb Pira, al S amb Montblanc i a l'W amb l'Espluga de Francolí. El tossal del Punyet (512 m d'altitud) representa el punt més alt al sector meridional del territori.

El nucli es formà a la segona meitat del segle XII a redós del seu castell de Blancafort —una petita torre, situada en un petit tossalet a la banda septentrional de la població, i de la qual només resta el topònim del lloc que ocupà.

El terme municipal de Blancafort, de 14,55 km², és situat a la banda nord-occidental de la comarca, als vessants meridionals de la serra del Tallat.

Vista del municipi de Blancafort

Llocs d'interès:

Església parroquial de Santa Maria Magdalena
Cal Cavaller, casa pairal del segle XVII
Forn del Comú, al carrer Major.
Cal Sec, edifici modernista, situat a la plaça de Mn. Gaietà.
Els porxos de la plaça Vella.
El celler cooperatiu, de començaments de segle

La festa major s'escau el darrer diumenge d'agost. Una setmana abans d'aquesta festa se celebra la Setmana de la Joventut, i el 22 de juliol es fa la festa major petita de Santa Magdalena. Ha estat molt tradicional la devoció dels seus habitants al santuari de la Mare de Déu del Tallat (Vallbona de les Monges), que, segons la llegenda, en el moment de ser trobada per un pastor de Ramon Berenguer de Llorac, senyor de Solivella, un tal Fitor de Blancafort anà al lloc amb ànim d'endur-se-la cap a aquest poble.

El Celler Cooperatiu de Blancafort, fundat el 1896, disposa de les infraestructures fonamentals, la tecnologia i els coneixements enològics més moderns per elaborar vins de gran qualitat. Cal destacar els vins Blanca-Flor, en totes les seves varietats, així com la mistela i el vermut que es comercialitzen a la mateixa Cooperativa.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua