TARRAGONA

Datos del Pueblo

Bot

Pueblo

Bot

Municipio

Bot / Comarca: Terra Alta

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

708

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Esglèsia, 1

Código postal

43785

Teléfono

977 428 077

Fax

977 428 067

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bot

Web de Interés

Bot, un topònim que segurament és d'origen ibèric

E-mail municipio

Contacte
 

Bot es troba entre els darrers contraforts occidentals de la serra de Pàndols, els de llevant de la serra de Volendins, que a Bot en diuen de Malandins, i la Molleta, i els orientals de la serra dels Pesells, a ponent, al límit amb el municipi de Caseres.

Bot es troba entre els darrers contraforts occidentals de la serra de Pàndols, els de llevant de la serra de Volendins, que a Bot en diuen de Malandins, i la Molleta

El poble de Bot, en la Terra Alta

Bot és un topònim d'origen ibèric. Són abundants les troballes de punts de pedra i trossos de ceràmica, probablement restes de poblats ibers. La seva excel·lent situació geogràfica vora el riu Canaletes, que permetia el regatge de les terres properes, ha fet que aquest sigui un indret poblat des de molt antic. Probablement, els regs i assuts existien ja en època romana i foren millorats posteriorment pels àrabs.

El lloc de Bot és esmentat el 1153 en la delimitació dels termes del castell de Miravet. Com en la resta dels pobles de la comarca, passà dels templers als hospitalers a través de la comanda d'Horta.

Llocs d'interès:

Església Parroquial de Sant Blai de Bot
Casa de Paladella
Ermita de Sant Josep
El Collet de Sant Antoni

Església Parroquial de Sant Blai de Bot

Parroquial del poble de Bot

La caseria s'agrupa en diversos carrers entorn de l'església parroquial de Sant Blai. Aquest edifici, del segle XVII, consta d'una nau i capelles laterals, campanar de torre quadrat i portal d'accés a l'església de mig punt emmarcat per columnes sobre un alt basament i coronat per un frontó triangular amb una fornícula.

Cal destacar el Carrer Major, el de l'Hospital, el de Freixes, el d'Horta i la plaça de l'Església. Darrerament s'hi ha creat un bonic parc municipal.

Per a allotjarse en Bot un bon lloc Can Josep 977 428 240

La festa major d'hivern se celebra el 3 de febrer per sant Blai i la d'estiu per la Mare de Déu d'Agost. Hom celebra un popular aplec el 19 de març al santuari de Sant Josep(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua