TARRAGONA

Datos del Pueblo

Botarell

Pueblo

Botarell

Municipio

Botarell / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1032

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament, 5

Código postal

43772

Teléfono

977 826 130

Fax

977 826 627

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Botarell

Web de Interés

Història, Natura i Patrimoni de Botarell

E-mail municipio

correu
 

Municipi del Baix Camp, a 196 metres d'altitud, amb una extensió de terme de 11,98 Km2, de forma allargada i més aviat estreta, es troba situat en una plana, en el límit occidental dels terrenys de sedimentació quaternària que conformen el sòl de la comarca natural del Camp de Tarragona. Solament la part nord del terme s'enfila muntanya amunt, al límit amb el terme d'Alforja. Està envoltat pels termes de Riudecanyes en direcció a Migjorn, el de Riudecols en direcció a Tramuntana, el de Montbrió del Camp al Sud, el de Riudoms en direcció a Llevant i el de les Borges del Camp, al Nord.

Llocs d'interès:

L'església parroquial de Sant Llorenç  de Botarell

Esglesia de Botarell

-L'església parroquial de Sant Llorenç
-La Pedra Fita
-La Font Vella de Botarell
-El Mas del Gerro
-El mas d'en Giol
-El mas d'en Perdiu

Es conserven diverses cases amb llindes de pedra, una de les quals, datada el 1621, fou segons la tradició l'hospital de la vila.

L'element més notable del poble és la denominada Pedrafita, situada ara al peu de la carretera de Montbrió. És de granit, d'uns 2 m d'alçada, 55 cm d'amplada i 30 de gruix; és partida i fou reconstruïda lligant-la amb uns ferros; la superfície és llisa i sense cap ornamentació

La major part dels veïns de Botarell tenen la seva ocupació al sector de serveis i industria en els municipis propers. L'agricultura, en el passat l'activitat principal, ha passat a ser, avui, una activitat complementària(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua