TARRAGONA

Datos del Pueblo

Brafim

Pueblo

Bràfim

Municipio

Brafim / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

652

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

43812

Teléfono

977 620 011

Fax

977 620 602

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Brafim

Web de Interés

Bràfim, turisme i cultura

E-mail municipio

Contacte
 

El terme municipal de Bràfim, de 6,30 km², limita amb els municipis de Montferri (E), Vila-rodona i Alió (N), Puigpelat (W), i Vilabella (S). S'estén a la plana de la dreta del Gaià (en part, límit oriental), vers el qual s'escolen les aigües del territori, suaument ondulat. La vila de Bràfim és l'únic nucli de població.

Els romans van ser possiblement els primers pobladors del terme. A la finca coneguda com el Vilar de Pubill o Povill s´han trobat diverses restes que ho confirmen.

El nom de la vila és originari de l´època de domini àrab, ja que figura en documents del segle X com Abrahim, i en altres del segle XVI com Abràfim Bràfim, si bé d´altres historiadors diuen que és d´origen judaic i deriva del nom Ibrahim.

Els carrers són estrets i desiguals i centra la població l'església parroquial de Sant Jaume de Bràfim, edifici de transició del gòtic tardà al barroc, cobert amb volta de llunetes i nerviacions simulades a l'absis; fou bastida a la fi del segle XVII (s'hi treballava ja el 1698) sobre una d'anterior (de la qual s'aprofità només alguna paret) sota la direcció del mestre de cases Ramon Sanabra

Els carrers són estrets i desiguals i centra la població l'església parroquial de Sant Jaume de Bràfim

Vista del poble de Bràfim

Santuari de la Mare de Déu de Loreto
Església parroquial de Sant Jaume
La Casa de la Vila
Plaça del Portal

El poble celebra la seva festa major d'hivern pel 10 de desembre, de gran antiguitat (és documentada el 1748) però que ha quedat reduïda a un acte més aviat religiós. La festa major d'estiu s'escau per Sant Jaume, el 25 de juliol.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua