TARRAGONA

Datos del Pueblo

Cabaces

Pueblo

Cabaces / Cabassers

Municipio

Cabacés / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

342

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 29

Código postal

43373

Teléfono

977 839 109

Fax

977 839 227

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cabaces

Web de Interés

Cabaces o Cabassers

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

Municipi del Priorat, situat a ponent de la comarca, en contacte amb la Ribera d'Ebre. El terme municipal té una extensió de 32'21 km², travessat de nord a sud pel riu Montsant que divideix el territori en dues zones desiguals. La més extensa s'estén pels darrers contraforts occidentals de la serra del Montsant, l'altra s'enfila pels vessants orientals d'un seguit de serres, considerades les últimes derivacions meridional de la serra La Llena.

El municipi comprèn el poble de Cabassers, únic nucli de població agrupada, l'ermita de la Foia, l'ermita de Sant Roc i alguns masos, la major part rònecs.

Cabaces o Cabassers

Cabaces o Cabassers

En la población de Cabaces quedan restos de la época medieval en algunos edificios y calles. Los monumentos religiosos son: la Iglesia Parroquial de Santa María (en su interior se encuentra un retablo gótico) y la de Sant Joan (s.XVIII), de estilo barroco

Los visitantes no deber perderse la visita al Museo, conocido como el Eco del Greco.

Dentro de su término municipal se encuentran la Ermita de Sant Roc (s. XVII), excavada en la roca, y la Ermita de Foia (s. XVIII) situada en un paraje de gran belleza, los alrededores están muy bien acondicionados para el disfrute de la comida. La primera es de estilo renacentista y la segunda, de gran devoción popular, es de estilo barroco.

También merece la pena visitar el puente medieval conocido como Pont Vell.

El Pont Vell de Cabaces

El Pont Vell de Cabaces

Malgrat la crisi, l'agricultura, és l'activitat bàsica de Cabacés. Els conreus principals són l'olivera, l'ametller, a més de la vinya, l'avellana, la fruita i les hortalisses. La majoria de terres són de secà. Malgrat això, hom es troba al'expectativa de l'augment de rendibilitat que pugui adquirir la terra amb l'arribada de l'aigua de la presa de Margalef.

La festa major se celebra per sant Blai (3 de febrer). Altres celebracions importants són Sant Marc (25 d'abril), amb un romiatge a l'ermita de la Mare de Déu de la Foia, la festa de la Nativitat, el 8 de setembre, la festa de Sant Isidre (15 de maig), la festa a l'ermita de Sant Joan (el 24 de juny), l'aplec de la sardana (el quart diumenge de juliol), o la festa de Sant Nicolau, de celebració especial per a la quitxalla, que recorre el poble recollint el que els donen.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua