TARRAGONA

Datos del Pueblo

Cabra Del Camp

Pueblo

Cabra del Camp

Municipio

Cabra del Camp / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

1078

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Esglèsia, 1

Código postal

43811

Teléfono

977 630 131

Fax

977 631 251

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cabra Del Camp

Web de Interés

Cabra del Camp, historia i cultura

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

El terme municipal de Cabra del Camp, de 27,03 km² d'extensió, limita amb els termes del Pont d'Armentera (NE), el Pla de Santa Maria i Figuerola (S), de l'Alt Camp, i amb els de Barberà de la Conca i Sarral (NW), de la Conca de Barberà.

La vila fou un avançament del Comtat de Barcelona (enfront de les muntanyes de Prades), en la reconquesta de la Catalunya meridional.

El castell de Cabra és esmentat ja l'any 980, en la cessió que en féu Borrell II a la seva muller Ervigi i al seu fill. Fou destruït junt amb el poblat durant les ràtzies sarraïnes del final del segle X. Al segle XI el terme fou adquirit pel monestir genovès de Sant Martino d'Albenga. El 1160 passà en part al comte de Barcelona i aviat es formà novament un nucli de població que estigué emmurallat.

El terme municipal de Cabra del Camp, de 27,03 km² d'extensió, limita amb els termes del Pont d'Armentera (NE), el Pla de Santa Maria i Figuerola

Cabra del Camp

L'església parroquial de Santa Maria (segle XVIII) és barroca i fou bastida damunt de l'anterior església romànica, de la qual només es conserva el sant Crist,

El 1919 es construí la Cooperativa Agrícola, obra de Cèsar Martinell.

Hi ha nombroses fonts, com la font del Gall que compta amb taules per poder-hi menjar. També hi ha coves (la dels Miquelets, la de Trases, la dels Mosquits, la de Vives i la de les Monges).

La festa major de la població s'escau a l'agost, el penúltim dissabte. Una altra celebració destacada és la festa de la Santa Creu de Maig, que se celebra el primer dissabte d'aquest mes.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua