TARRAGONA

Datos del Pueblo

Calafell

Pueblo

Calafell

Municipio

Calafell / Comarca: Baix Penedes

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

22939

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Catalunya, 1

Código postal

43820

Teléfono

977 699 009

Fax

977 699 155

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Calafell

Web de Interés

Turisme i cultura en Calafell

E-mail municipio

info@calafell.org
 

El municipi de Calafell és situat a la costa del Baix Penedès. D'una extensió territorial de 19,84 km², limita al N amb Castellet i la Gornal, municipi de l'Alt Penedès, a l'E confronta amb Cunit pel camí de la Casa Vella de Segur; al S la Mar Mediterrània (amb 4 km de costa baixa i sorrenca), a l'W limita amb el Vendrell i al NW amb Bellvei. El terme és accidentat, només hi ha una estreta franja plana vora mar i a ponent, des del turó on s'assenta el poble antic i el nou barri de la Platja de Calafell.

el nou barri de la Platja de Calafell

Playa de Calafell

Al municipi s'hi poden trobar alguns vestigis neolítics, però el monument antic més important és la Ciutadella Ibèrica, una fortalesa del segle VI abans de Crist, que ha estat reconstruïda i que és un indret per conèixer i experimentar la civilització dels ibers. La Ciutadella va caure sota la conquesta romana, de la qual se'n conserva un important jaciment arqueològic a la zona del Vilarenc.

Patrimoni a visitar:

La Ciutadella Ibèrica
La Balma de la Graiera
El Vilarenc
El Castell de la Santa Creu
L'Església de Sant Miquel
El nucli històric
La Casa Barral
L'Església de la Santa Creu
El poblat medieval de Montpaó
Les cases d'indianos
Les botigues de pescadors
El Casalot del Viola
L'edifici del Comú
La casa de la vila
La Torre de la Talaia
La Cova Foradada
El Mas de l'Espasa
El Mas Romeu
La Cova de Mas Romeu
Les barraques de pedra seca
La ciutat-jardí de Segur de Calafell

Els productes del mar constitueixen la base de la gastronomia calafellenca. Els productes del mar i la seva sàbia combinació amb els productes de la terra, és clar. L'arrossejat és el vaixell insígnia de la gastronomia de Calafell. Hi ha que demanar cossetans per postre. Els cossetans són uns dolços de recent creació. Un fruït de les idees dels pastissers locals, que van experimentar fins a crear una combinació de fruïts secs, ametlles o avellanes caramelitzades, xocolata i pols de cacau.

L'arrossejat és el vaixell insígnia de la gastronomia de Calafell.

L´arrossejat de Calafell

Calafell gaudeix de cinc quilòmetres linials i ininterromputs de platja, en el que es una façana marítima pràcticament única a Catalunya. El passeig marítim és el més llarg del país i es veurà culminat aquest 2005 quan acabi la remodelació del port esportiu i pesquer de Segur, que inclou la creació d'una gran plaça pública.

La façana marítima es divideix en tres platges: la Platja de Calafell, que coincideix amb el nucli de la Platja; la Platja de Segur, que coindeix amb el front marítim del nucli de Segur de Calafell; i la Platja de l'Estany-Mas Mel, situada davant dels dos barris que porten aquest noms.

El terme comprèn, a part del poble de Calafell, cap del municipi, els barris de la Platja de Calafell i Segur de Calafell, i nombroses urbanitzacions; i és drenat pel torrent de la Corbatera (popularment pronunciat Cobertera), procedent de Bellvei i que en part fa de límit entre ambdós termes al sector de la Muga i del Mas Canyís.

La demanda de segones residències, primer, i el fort augment de població, després, no han fet créixer únicament aquests tres nuclis, sinó que han fet aparèixer una trentena d'urbanitzacions escampades per tot el terme municipal(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua