TARRAGONA

Datos del Pueblo

Camarles

Pueblo

Camarles

Municipio

Camarles / Comarca: Baix Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3629

 

Ayuntamiento

Dirección

Vint,18

Código postal

43894

Teléfono

977 470 007

Fax

977 470 515

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Camarles

Web de Interés

Dades d´interes de Camarles

E-mail municipio

aj.camarles@altanet.org
 

Camarles és un municipi de considerable antiguitat,del qual s'han trobat restes arqueològiques d'un poblat ibèric i sobretot, a la partida del Bordissal, més de cinquanta encensers de terra cuita amb la representació femenina de la deessa Tanit.

Es documenta que a meitat del segle XII, Ramon Berenguer IV,després de la conquesta de Tortosa, va donar la torre o castell de Camarles al cavaller Guillem de Sunyer i, posteriorment la torre de la Granadella fou lliurada pel mateix Berenguer al Bisbe Jofrè, i per extensió al nou bisbat de Tortosa.

Aquests enclavaments militars formàven part de l'alineació de fortificacions que recorrien l'aga costa marítima per defensar-se del perill dels pirates i malfactors. Camarles fou un port de mar abans de la formació de la plataforma deltaica.

Centra el nucli l'àmplia església parroquial de Sant Jaume de Camarles, amb portalada classicitzant i campanar de torre quadrada, coronat pel rellotge. Però l'edifici més interessant és sens dubte l'antic castell o torre de Camarles, bastida sobre una antiga alqueria islàmica, que conserva una massissa torre circular de pedra, voltada d'edificacions posteriors que tenen també elements d'època medieval.

Llocs d'interès:

l'edifici més interessant és sens dubte l'antic castell o torre de Camarles, bastida sobre una antiga alqueria islàmica

La Torre de Camarles

La Torre
La font dels colors
Plaça dels Presidents

La cuina local és rica i variada i aprofita els abundants recursos naturals del delta . Als pobles litorals la cuina marinera catalana s'enriqueix amb varietats de plats d’arròs i espècies pròpies de la zona: rossejat (arròs molt torrat guisat amb brou de peix) i llagostins. Es també abundant el marisc: ratllats, canyuts, caxels, cornetes, etc. i Els productes de la fèrtil agricultura són a la base, però, de la gastronomia del delta: carxofes a la brasa, arròs amb cols i fesols, faves ofegades són bons plats d'hivern igual com la samfaina, les amanides, els melons i altre fruita ho són d'estiu. Com a postres, són de recomanar els cocs, fets de brossat, ou o licor (cocs borratxos), els pastissets de cabell d’àngel o de moniato, les borraines amb mel, les coquetes de sagí, el menjar blanc, la llet merengada o amb canyella i sucre, etc.

La festa major de la població es fa per Sant Jaume (el 25 de juliol) bé que té una durada d'uns 10 dies. També se celebra el 8 de desembre el dia de la Independència, tot commemorant la segregació municipal de Tortosa. En aquesta data es fa un dinar popular a l'ermita de la Mare de Déu de la Granadella.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua