TARRAGONA

Datos del Pueblo

Cambrils

Pueblo

Cambrils

Municipio

Cambrils / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

30956

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 4

Código postal

43850

Teléfono

977 794 579

Fax

977 794 572

Oficina Turismo

977795477

Web Oficial

Cambrils

Web de Interés

Cambrils dades d´interes

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

 L'extens terme de Cambrils de Mar, de 34,76 km², és situat a la plana del Camp de Tarragona, tocant a mar. El terme consta de dos sectors: l'occidental o antic terme de Cambrils i l'oriental, o antic terme de Vilafortuny, separats gairebé pel terme municipal de Vinyols i els Arcs. El sector occidental és comprès entre la riera de Riudecanyes, que el separa per l'W de Mont-roig, i la riera d'Alforja, que segueix de prop el límit amb el terme de Vinyols.

Apareix documentat per primera vegada el setembre de 1152 quan Ramon Berenguer IV va fer lliurament de la meitat del terme a Ponç de Regomir. Se li donaven les terres amb l'obligació que edifiqués allà un castell. Una sèrie de problemes que no han quedat gaire clars van fer que en 1154 les terres passessin a les mans de Beltran de Cambrils.

La vila de Cambrils de Mar, dividida abans en dos nuclis separats per 1 km (la zona marinera, arran de mar, del Port de Cambrils i la vila pagesa interior), és a hores d'ara unida pel procés de creixement urbanístic. L'església, sota l'advocació de santa Maria, fou edificada al segle XVII. Conserva la porta de l'antiga muralla restaurada per Cèsar Martinell el 1932. Al barri del Port, a l'esquerra de la riera d'Alforja, es conserva una torre de guaita rodona, voltada de construccions. El barri té una església senzilla i moderna.

Cambrils esten les seves platges al llarg de 9 km de fina i daurada sorra on gaudir del meravellós clima mediterrani, a més, paral.lel a les platges trobem el Passeig Marírim, on gaudir, a peu o bicicleta pel seu carril-bici, de la tranqui.litat i el paissatge del litoral Cambrilenc.

Cambrils esten les seves platges al llarg de 9 km de fina i daurada sorra on gaudir del meravellós clima mediterrani, a més, paral.lel a les platges trobem el Passeig Marírim

Vista del poble i platja de Cambrils

Unes platges amb una qualitat immillorable com ho demostren les dues banderes blaves concedides per la Unió Europea.

Dedicat a la recuperació de l'arqueologia, la història i la cultura de la vila, funciona el Centre d'Estudis Cambrilencs, que difon la seva tasca a partir de publicacions diverses. Altres entitats destacades són l'Agrupació Sardanista, que organitza l'aplec anual de la sardana; l'associació d'Antics Alumnes de La Salle, que s'encarrega de l'organització d'activitats de les festes de la vila, manté una agrupació teatral i edita la "Revista Cambrils" que, amb periodicitat mensual, és la publicació més característica del municipi, o també la Coral Verge del Camí, que organitza cursets, conferències i concerts, i que principalment es dedica a promoure activitats musicals.

Cambrils s'ha convertit, partint de la seva innegable tradició marinera, en Capital Gastronòmica de la Costa Daurada: alguns dels plats més tradicionals de la Cuina Cambrilenca com els rossejats, les paelles marineres, els romescos, els suquets de peix, els púdings i patés mariners, les generoses mariscades..., la seva diversitat de salses és també exquisita, l'allioli, la picada o la salsa romesco ajuden a determinar el sabor de la gran varietat de plats de peix de la cuina marinera de Cambrils.

el port de Cambrils i el Club Nàutic de Cambrils:

El Club, un dels més antics de la costa, ha ampliat recentment les seves instal.lacions fins a donar servei a 600 amarres des de 8 fins a 20 metres d'eslora amb tots els serveis necessaris per atendre els seus socis i transeünts. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua