TARRAGONA

Datos del Pueblo

Camposines

Pueblo

Camposines

Municipio

La Fatarella / Comarca: Terra Alta

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 7

Código postal

43781

Teléfono

977 413 609

Fax

977 413 521

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Camposines

Web de Interés

Història i cultura de La Fatarella

E-mail municipio

aj.lafatarella@altanet.org
 

L'antic terme o quadra de les Camposines, en el sector gairebé separat del SE del municipi ja descrit, es troba pràcticament despoblat, només hi viuen tres famílies que van i venen. Des del 1976 funciona un servei-estació de venda de carburants i des del 1982 hi arriba el corrent elèctric.

Arribant a les Camposines el paisatge canvia, i ens trobem envoltats dels conreus característics de la zona: ametllers, oliveres i alguna vinya, tots ells conreus de secà en un indret on l'aigua és escassa. Enmig del paisatge agrícola arribem fins a l'ermita de Sant Bertomeu, del s. XIII. A la seva vora hi ha el Memorial de les Camposines, indret habilitat pel COMEBE per rendir homenatge a tots els que van participar en la batalla de l'Ebre, i honrar les restes de les víctimes mortals trobades arreu del territori, amb la creació d'una ossera.

Memorial de les Camposines, indret habilitat pel COMEBE per rendir homenatge a tots els que van participar en la batalla de l'Ebre

Memorial de Camposines

 

Escenario de la sangrienta Batalla del Ebro y muy castigada durante la guerra civil, en el término de Camposines, junto a la iglesia románica de Sant Bartomeu, se va a instalar un osario para enterrar a las víctimas de esta batalla que no pudieron recibir una sepultura digna.

els espais on van tenir lloc els enfrontaments de la guerra civil, concretament en els episodis de la Batalla de l’Ebre, de la qual La Fatarella en va ser un dels escenaris: en diversos indrets del terme i a través de diverses de les rutes turístiques municipals podreu visitar alguns dels escenaris més significatius com són les trinxeres de les Devees, i el Memorial de les Camposines.

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua