TARRAGONA

Datos del Pueblo

Capafonts

Pueblo

Capafonts

Municipio

Capafonts / Comarca: Baix Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

117

 

Ayuntamiento

Dirección

Les Fonts, 7

Código postal

43364

Teléfono

977 868 049

Fax

977 868 057

Oficina Turismo

977868204

Web Oficial

Capafonts

Web de Interés

Turisme i natura a Capafonts

E-mail municipio

info@capafonts.com
 

El terme de Capafonts, situat a les Muntanyes de Prades, entre els de Vilaplana (SE), la Febró (SW), Prades (N i NW) i, ja en l'Alt Camp, Mont-ral (E), té una extensió de 13,28 km². Segons Coromines el topònim és d'origen llatí, arribat al català a través del mossàrab, i significa 'cap de les fonts', nom que deu fer referència a una deu abundosa que A. Manent identifica amb la font de la Llódriga.

A l’extrem nord-oest del camp de Tarragona s’alça el massís de les Muntanyes de Prades, un territori que destaca sobre les terres de l’entorn. I és al bell mig de la comarca del Baix Camp on es troba Capafonts, a una alçada sobre el nivell del mar de 751 metres. Segons Joan Coromines, el nom del poble ve del latí Caput fontis, lloc on hi ha el “cap de la font”, amb referència al naixement del riu Brugent.

Vista del muncipi de Capafonts

Vista del municipi de Capafonts

Llocs d'interès

L’església parroquial de Santa Maria
Les campanes
El fossar vell i l’església Vella
Cal Macià
El forn de pa
El “Perxo”
Creu a la paret del cementiri Vell

fora del nucli urbà existeixen un seguit d'elements d'un gran valor històric com son molins, marges, eres, places carboneres, etc, clar reflex de la vida i el treball rural a les Muntanyes de Prades.

Capafonts conserva una tradició culinària que s'ha perdut en altres llocs de muntanya.Destaquen les sopes de farigola, el mandongo i les orrelletes

La gran abundància de paisatges és adient per a la pràctica d’excursions de tota mena. A tall d’exemple es poden anomenar l’enorme riquesa botánica, propiciada pels ambients tan diversos, la varietat mineralògica i topogràfica que permet triar els recorreguts fàcils i altres en els quals s'ha de fer escalada.

A Capafonts funciona l'Associació Recreativa, que aplega la majoria de les activitats culturals, recreatives i esportives del poble. Hi ha també una agrupació de caràcter ecològic (Agrupació de Defensa Forestal Brugent). La festa major del municipi s'escau el 15 d'agost, mentre que el 30 de juliol se celebra la festa votada dels sants Abdó i Senén, de caire principalment religiós.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua