TARRAGONA

Datos del Pueblo

Caseres

Pueblo

Caseres

Municipio

Caseres / Comarca: Terra Alta

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

294

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça d'Espanya, 4

Código postal

43787

Teléfono

977 431 909

Fax

977 431 887

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Caseres

Web de Interés

Caseres i el terme del poble

E-mail municipio

aj.caseres@altanet.org
 

El terme municipal de Caseres, d'una extensió de 42,59 km², és situat a l'extrem de ponent de la comarca. Limita a l'W amb la comarca del Matarranya de la qual el separa el riu d'Algars. A tramuntana la serra de Botja (tossal de Mudèfer, 526 m) fa de divisòria amb el terme de Batea, la serra dels Pesells, a llevant, és termenal amb Bot, a més de ser la línia divisòria de les aigües que vessen al riu d'Algars i les que aflueixen al riu de les Canaletes. A la part meridional, la mateixa serra dels Pesells separa les terres de Caseres del municipi d'Horta de Sant Joan.

El topònim Caseres, segons el diccionari Alcover-Moll prové del plural de casera, que significa: cau, amagatall, on viu una persona o un animal.

Vista de Caseres

El topònim Caseres, segons el diccionari Alcover-Moll prové del plural de casera, que significa: cau, amagatall, on viu una persona o un animal. Però segons indica la tradició el nom tindria el seu origen en la gran existència de caça que hi ha al terme i d'aquí vindria el nom del poble. A l'escut hi figura un gos de caça.

El lloc de caseres, segons els documents de delimitació del terme del castell de Miravet (1153) pertanyia al terme d'Horta. Aquests documents deien que el castell, cedit als templers, arribava fins a Caseres (Caselas) i Bot.

Llocs d'interès:

L'església parroquial
les restes del castell
un antic poblar ibèric

El terme de Caseres comprèn, a més de la vila d'aquest nom, l'antic lloc d'Almudèfer o Mudèfer. Entre les partides destaquen la dels Plans, el Mas de Fra Martines, les Borrasones, el Mas Cremat, la Vall d'en Batle, els Carrascals, la Vall de Batees, la Vall de la Figuera i el Mas de Potacari, Decotures, Jaumets, Milets, els Barrancs de les Coves i la Vall d'en Bru.

La festa major se celebra en honor de sant Gil el diumenge més pròxim al dia 17 d'agost. El 22 de juliol es fa la festa patronal en honor a santa Magdalena.

Caseres és un municipi de la comarca de la Terra Alta

Nevada en Caseres

Allotjament rural Ca La Jarra: Reserves:    977 431812  -  628 843750     

La seva economia es basa principalment en la agricultura, concretament vinyes, oliveres i ametllers, tenint els seus vins la denominació de origen Terra Alta i la del seu oli la denominació de origen protegida Oli de Terra Alta(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua