TARRAGONA

Datos del Pueblo

Castellvell Del Camp

Pueblo

Castellvell del Camp

Municipio

Castellvell del Camp / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2588

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament, 1

Código postal

43392

Teléfono

977 855 008

Fax

977 855 173

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castellvell Del Camp

Web de Interés

Web personal de Castellvell del Camp, datos i fotos

E-mail municipio

aj.castellvell@altanet.org
 

Castellvell del Camp és un municipi de la comarca del Baix Camp. Té una extensió de 5,3 quilòmetres quadrats. La seva altura màxima és el Salvià de Lluardo, de 473 metres; el terme es troba a 160 metres sobre el nivell del mar al seu punt més baix, i el poble a 227 metres. El municipi està creuat pel Barranc del Roquís, però no té gairebé aigua.

El nucli urbà antic conserva l'encant dels petits pobles.El poble situat sota el turó de Santa Anna a 227 m d'altitud, és format bàsicament per un sol carrer que cap a la meitat se subdivideix en dos. Dins el poble hi ha Cal Tramuntà, documentat el 1706, a l'interior del qual es conserven arcades antigues, i algunes cases amb portals adovellats. el Castellvell més tradicional desvetlla els seus petits encants en la pujada a Santa Anna, la font nova, l'esglèsia de Sant Vicenç màrtir o en les arcades antigües de Cal Tramuntà.

castellvell del camp: El nucli urbà antic conserva l'encant dels petits pobles

Imatge de Castellvell del Camp

El poble celebra la seva festa major d'hivern el 22 de gener, per la qual s'havia fet un tradicional ball de coques fins al segle XIX, al qual assistia molta gent de Reus. També celebren la seva festa major d'estiu amb ocasió de la diada de Santa Anna (el 26 de juliol) i la festa, recuperada els anys vuitanta, de la Banya, que se celebra el 28 de desembre, diada dels Sants Innocents. Té el seu origen arran de l'obtenció de la independència administrativa total respecte de Reus el 1854. Consisteix a fer pagar a tothom qui vol entrar al poble una banya o penyora en metàl·lic en canvi de beure mistela mentre es fa una costellada davant el portal.

Tot i que antigament Castellvell era un poble eminentment agrícola, dedicat al conrreu de l'avellana i l'oli, actualment Castellvell s'ha convertit en una zona predominantment residencial. La proximitat a Reus i les meravelloses vistes sobre el Camp, han cridat a molts i moltes reusenques a fixar la seva residència a les urbanitzacions construïdes als turons que envolten Castellvell. Durant el darrers anys, ha sofert un fort augment de població, la qualcosa també ha comportat una creació i millora de serveis públics.

Les principals urbanitzacions són:

Urbanització Castellmoster
Urbanització Erbosseres o Arboceres
Urbanització El Pinar
Urbanització de la Partida Pugets
Urbanització de la Partida Les Serres

Pel terme hi ha diversos masos, cap d'ells notable encara que la tradició és antiga (el Mas de Na Bruga, ara inexistent, és documentat el 1653), i les restes de sis bòviles, d'algun interès etnogràfic.
S'han trobat al terme restes paleolítiques al puig de l'Àliga, eines de pedra polimentada en llocs esparsos i un poblat ibèric a Santa Anna, amb unes 9 habitacions que contenien força restes de ceràmica.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua