COMARCAS TARRAGONA CATALUÑA

Alt Camp Conca de Barberà Tarragones
Baix Camp Montsia Terra Alta
Baix Ebre Priorat  
Baix Penedes Ribera d´Ebre  

Pueblos / Pobles

AB BC DE EFGHIJKL L L LM MNOPQR RST TUVWXYZ

La província de Tarragona és la província que es troba més al sud de les quatre que té la Comunitat Autònoma de Catalunya, forma part de les 50 que té l'estat espanyol, i la seva capital és Tarragona. Les ciutats de Tarragona (137.536 habs.), i Reus (107.770 habs.), són les úniques ciutats de la província amb més de 50.000 habitants (2008).

La Diputació de Tarragona es va constituir per primera vegada, l'any 1822, com a Diputació Provincial, de la qual en fou president Jacobo Gil de Avalle. Posteriorment, i en compliment del Reial Decret de 25 de setembre de 1835, el governador civil de la província convocà eleccions, i la nova constitució provincial es feu pública a través del Butlletí Oficial del 26 de gener de 1836. La primera sessió de la nova institució va tenir lloc el 2 de març següent. Amb el temps, la nova corporació tarragonina va anar ampliant competències i desenvolupant una capacitat operativa cada cop més gran.

Comarcas provincia Tarragona

Comarcas provincia Tarragona

Està composta per les 10 comarques següents:

l'Alt Camp
el Baix Camp
el Baix Ebre
el Baix Penedès
la Conca de Barberà
la Ribera d'Ebre
el Montsià
el Priorat
el Tarragonès
la Terra Alta

Els municipis més extensos són Tortosa i Tivissa amb més de 200 quilòmetres quadrats cadascun. El cim més elevat és el Mont Caro (Ports de Tortosa-Beseit) amb 1.447 m i el riu més important és l'Ebre que discorre pel territori finalitzant en la zona humida més gran de Catalunya: el Delta de l'Ebre.

Palau de la Diputació de Tarragona

Palau de la Diputació de Tarragona

El Palau de la Diputació és l'edifici que avui allotja els serveis de govern administratiu de la Diputació. L'edifici fou construït a la segona meitat del segle XIV, quan un grup de frares que residien a la veïna ciutat de Valls, va sol·licitar al municipi de Tarragona, un lloc per viure i per edificar una església i un convent. Aquest espai fixat pel municipi quedava fora de l'emmurallat però proper a la ciutat.

Palau de la Diputació
Passeig de Sant Antoni, 100
43003 Tarragona
Tel. 977 29 66 00
Fax.977296633

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua