TARRAGONA

Comarca

Alt Camp

 

 

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

35635

Capital

Sede: Valls

Dirección

Mossèn Martí, núm 3

Código postal

43800

Teléfono

977 60 85 60

Fax

977 613 071

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Alt Camp

Web de Interés

 Alt Camp, entre l'Anoia i la Conca de Barberà

E-mail municipio

consell@altcamp.cat
 

Comarca de Catalunya, situada entre l'Anoia i la Conca de Barberà, al nord; el Baix Camp i el Tarragonès, al sud; i el Baix Penedès i l'Alt Penedès a l'est. Centrada a l'entorn de Valls, constitueix l'extrem nord-oriental del Camp de Tarragona, i comprèn les terres altes del bloc del Gaià, i els darrers contraforts de les muntanyes de Prades, que la separen de la Conca de Barberà.

municipis del Alt Camp en Tarragona

 

Alt Camp Comarca de Catalunya, situada entre l'Anoia i la Conca de Barberà,

La formen el municipis de:

Aiguamúrcia
Alcover
Alió
Bràfim
Cabra del Camp
El Milà
El Pla de Santa Maria
El Pont d'Armentera
El Rourell
Els Garidells
Figuerola del Camp
La Masó
La Riba
Montferri
Mont-Ral
Nulles
Picamoixons
Puigpelat
Querol
Rodonyà
Vallmoll
Valls
Vilabella
Vila-rodona

Els rius Francolí i Gaià, ambdós de N a S, travessen l'Alt Camp en curs paral·lel

El nucli comercial i la capital natural és Valls, que, enllà dels límits de la comarca, estén la seva influència per algunes localitats de la Conca de Barberà i el Tarragonès, en una àrea d'uns 775 km2.

L'Alt Camp ha estat sempre una comarca eminentment agrícola.

El territori que forma l'Alt Camp estigué repartit entre les vegueries de Tarragona (a la dreta de Gaià), Vilafranca del Penedès (a l'esquerra d'aquest riu) i de Montblanc (el sector septentrional entre Mont-ral i Cabra del Camp); amb els decrets de Nova Planta, Tarragona i Vilafranca esdevingueren cap de corregiment, i Montblanc, alcaldia major del corregiment de Tarragona, amb demarcacions idèntiques a les de les antigues vegueries.

L'Alt Camp és terra de forta implantació cultural, des del monestir de Santes Creus (dins de la Ruta del Cister) fins a importants monuments, arxius i museus.

Castellers

Tradició: Els Castells humans: Un casteller és una persona que forma part d'una colla castellera on intervenen desenes o centenars de persones, amb l'objectiu d'aixecar diferents construccions humanes de diversa complexitat que poden arribar a tenir fins a nou o deu pisos d'alçada sense ajuda mecànica. El fet casteller prové del segle XVIII i es va desenvolupar inicialment al Camp de Tarragona i al Penedès, i s'ha estès durant el segle XX per tot Catalunya, especialment a partir dels anys 1980.

Valls és la ciutat d'origen de la Calçotada, una tradició que més que un àpat és una festa.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua