TARRAGONA

Comarca

Baix Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

81304

Capital

Sede: Tortosa

Dirección

C/ Barcelona, 166

Código postal

43500

Teléfono

977445308

Fax

977445397

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

LLoc web oficial del Baix Ebre

Web de Interés

Turisme al Baix Ebre

E-mail municipio

president@baixebre.cat
 

La comarca del Baix Ebre, situada a l'extrem meridional de Catalunya, configura juntament amb la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Montsià, una regió natural al voltant del riu Ebre coneguda com a Terres de l'Ebre. Té una extensió de 991,6 Km2 que engloba 14 municipis, amb una densitat de població de 66,93 habitants per Km2.
El Baix Ebre alberga dos Parcs Naturals: el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre, dos paratges de gran riquesa paisatgística, natural i animal.

La comarca del Baix Ebre, situada a l'extrem meridional de Catalunya, configura juntament amb la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Montsià, una regió natural al voltant del riu Ebre coneguda com a Terres de l'Ebre.

Mapa del Baix Ebre

Per una banda, el ventall paisatgístic que ofereix la comarca amb la costa i les platges, la muntanya i la plana deltaica. De l'altra, el pes rellevant d'aquest territori des del punt de vista històric, i finalment, l'existència del riu Ebre, l'element que vertebra i complementa el llegat natural i humà de la zona, fan del Baix Ebre un dels llocs que, sens dubte, val la pena de conèixer.

Municipis del Baix Ebre:

Aldover
Alfara de Carles
Benifallet
Camarles
Deltebre
El Perelló
Jesús
L'Aldea
L'Ametlla de Mar
L'Ampolla
Paüls
Roquetes
Tivenys
Tortosa
Xerta

El delta de l'Ebre és un territori de 320 Km2, els habitants del qual conviuen en harmonia amb la conservació del seu valuós patrimoni natural. Constitueix l'habitat aquàtic més important de la Mediterrània Occidental, després de la Camarga (Parc regional francès), i el segon de l'Estat Espanyol, després del Parc Nacional de Doñana.

El territori del Parc Natural del Delta de l'Ebre engloba, a la comarca del Baix Ebre, els municipis de: Deltebre i l'Ampolla.

El Parc Natural dels Ports configura una zona de relleu molt complex, de transició entre el sistema Mediterrani Català i el sistema Ibèric. L'espai dels Ports és un recull de diversitat i singularitat de les terres del migjorn català, situades a l'extrem meridional del sistema Mediter- rani.

Baix Ebre Bajo Ebro a indústria química (sabó, cel·lulosa de palla d'arròs)

Arroçal en el Baix Ebre

El territori dels Ports engloba, a la comarca del Baix Ebre, els municipis de: Tortosa, Roquetes, Alfara de Carles i Paüls.

La indústria tradicional és alimentària, centrada a Tortosa; elabora oli corrent i refinat; també cereals, pinso i conserves vegetals. És important la metal·lúrgia, amb prop d'un 20% de la producció industrial total; segueixen en importància les indústries de la fusta i de mobles, a Tortosa i a Roquetes; la indústria química (sabó, cel·lulosa de palla d'arròs) i la farmacèutica; la del ciment i la de la construcció. Del sector terciari té importància el turisme (bé que molt menys desenvolupat que a la resta del litoral català), especialment als nuclis de la costa, com ara l'Ametlla i l'Ampolla i també al Delta de l'Ebre. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua