TARRAGONA

Comarca

Montsia

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

71058

Capital

Sede: Amposta

Dirección

Pl. Lluís Companys, s/núm

Código postal

43870

Teléfono

977 704 371

Fax

977 705 946

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Portal comarcal de Montsià

Web de Interés

Museu comarcal de Montsia

E-mail municipio

enviar e-mail
 

El Montsià, amb capital a la ciutat d'Amposta, és la comarca més meridional del principat de Catalunya. Forma part de l'àmbit territorial de les Terres de l'Ebre.

El Montsià, amb capital a la ciutat d'Amposta, és la comarca més meridional del principat de Catalunya. Forma part de l'àmbit territorial de les Terres de l'Ebre.

Montsia forma part de les Terres del Ebre

La costa de la comarca del Montsià s’estén llarga i lànguida, i ofereix moltes i diverses possibilitats de tranquillitat al llarg de les seves platges i pobles encisadors. Com si volgués protegir aquest lloc de calma, la serra del Montsià s’alça majestuosa com una gran balconada sobre el mar presidida pel cim de La Torreta, a 765m d’alçada. Sabent que a la tornada ens espera la recompensa d’un bon bany i una bona taula, la Serra ens anima a què la coneguem de prop recorrent els seus camins.

La terra va envermellint a mesura que deixem la plana i ens acostem als Ports. I a mesura que guanyem alçada, si alcem el cap veiem tots els colors del verd en les fulles dels arbres, carrasques, pins, avellaners, faigs, etc. L’aire refresca i s’esmola; i la cabra hispànica xiula avisant de la nostra presència. Els Ports són una joia natural compartida entre València, Aragó i Catalunya. El Parc Natural català es reparteix entre la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

La plana interior de la comarca del Montsià és un mar verd d’oliveres, garrofers, ametllers, i cítrics. Prop del Delta, només separat de la costa per la Serra del Montsià, el llençol de la plana se’ns presenta sargit de murs de pedra gris que emmarquen els ocres de la terra i el verd pàllid dels cultius de secà. El pas del temps sembla alentir-se plaentment en endinsar-se per la plana, mentre que les poblacions i masos que l’esquitxen semblen gaudir de la tranquillitat de les hores i els dies dels pobles agrícoles.

El darrer tram del curs del riu Ebre regala a la comarca del Montsià un paratge, el seu Delta, incomparable per la flora i la fauna, sobretot les aus, el qual configura un paisatge atractiu per al visitant: la llum hi és espectacular, s’estira per sobre les hortes i els camps d’arròs que verdegen a la primavera, i a la tardor es converteixen en miralls d’aigua; s’escola entre els petits masos blancs i les barraques que esquitxen la plana; juga a fer ombres amb els grups de palmeres.

El Museu del Montsià es situa a Amposta, en un lloc cèntric al davant del parc municipal

 

Els municipis de Montsia

Municipis de la Comarca

Alcanar
Amposta
Els Muntells
Freginals
Godall
La Galera
La Sénia
Mas de Barberans
Masdenverge
Sant Carles de la Ràpita
Sant Jaume d'Enveja
Santa Bàrbara
Ulldecona

El Museu del Montsià es situa a Amposta, en un lloc cèntric al davant del parc municipal, i ocupa l'edifici de les antigues escoles públiques Miquel Granell.

Museu del Montsià

En el Museu es van reunir importants col·leccions arqueològiques, etnològiques i d'altres del medi natural, provinents del Montsià, el Baix Ebre i les comarques veïnes(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua