TARRAGONA

Datos del Pueblo

Conesa

Pueblo

Conesa

Municipio

Conesa / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

134

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 2

Código postal

43427

Teléfono

977 898 235

Fax

977 898 235

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Conesa

Web de Interés

Informació de Conesa

E-mail municipio

ajuntament@conesa.cat
 

El terme municipal de Conesa, de 28,91 km², es troba al N de la Conca de Barberà, situat en la seva totalitat dins el sector segarrenc de la comarca, a la part central de la zona septentrional. Limita amb el terme de Savallà del Comtat (N), Santa Coloma de Queralt (NE), les Piles de Gaià (E), Sarral i Rocafort de Queralt (S) i Forès i Passanant (W).

El nom de Conesa és, segons Sanchis Guarner, d'arrel mossàrab ( kunaisa) i significa "esglesiola" cristiana. Segons altres versions el nom és d'origen llatí, i prové de iou condensa, equivalent a "gran frondositat" i al·ludiria a l'espessor dels boscos que antigament hi havia a la contrada.

Plaça de la Font en Conesa

Plaça de la Font en Conesa

Els cinc carrers situats dins el clos emmurallat tenen un caire eminentment medieval, estrets i tortuosos; en destaca el carrer de Revalla, lloc on era enclavat el petit call jue

L'església parroquial, dedicada a santa Maria, és d'estil gòtic auster, construïda entre el 1335 i el 1347, si bé conserva una arcada romànica molt més antiga.

Dins el terme hi ha els antics poblats de Torlanda, Sabella de l'Abadiat i Saladern, avui deshabitats

L'agricultura és la principal activitat de la població i els conreus per excel.lència, són el blat i l'ordi, i també els ametllers. A causa de l'abundància de pasturatges sempre hi ha hagut ramats de bestiar de llana i de cabrum, que constitueixen una bona font de riquesa (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua