TARRAGONA

Datos del Pueblo

Corbera D´Ebre

Pueblo

Corbera d´Ebre

Municipio

Corbera d´Ebre / Comarca: Terra Alta

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1169

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Dr. Ferran, s/n

Código postal

43784

Teléfono

977 420 431

Fax

977 420 204

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Corbera D´Ebre

Web de Interés

Història, Natura i Patrimoni de Corbera d´Ebre

E-mail municipio

aj.corbera@altanet.org
 

El terme municipal de Corbera d'Ebre, de 52,89 km² d'extensió, es troba al sector de llevant de la comarca, en contacte ja amb la Ribera d'Ebre. Limita a l' E i el SE amb Móra d'Ebre i Benissanet respectivament, municipis tots dos de la Ribera d'Ebre; al S i el SW, amb les terres de Gandesa; al NW amb Vilalaba dels Arcs; al N amb la Fatarella, i al NE amb el sector de les Camposines (la Fatarella).

El parlament de Catalunya va declarar “Lloc d’interès històric” al poble de Corbera d’Ebre

Panoramica de Corbera d´Ebre

El parlament de Catalunya va declarar “Lloc d’interès històric” al poble de Corbera d’Ebre (Terra Alta) que descansa al cim d’un turó a 337 metres d’alçada; on una munió de cases en runes donen constància d’allò que fins 1938 va ser la vila de Corbera d’Ebre.

A prop del poble hi ha l'ermita de Santa Madrona, amb una font d'aigua i zona de pic-nic, i des d'on es pot recórrer la Serra de Cavalls. A la vora del riu Sec hi ha la Font Vella, amb uns antics rentadors públics algunes parts dels quals daten del segle XVII; des d'allí es pot continuar pels anomenats Gironesos

El Poble Vell de Corbera d'Ebre, és el nucli antic de Corbera d'Ebre completament destruït durant la Batalla de l'Ebre a la Guerra Civil Espanyola.

Les ruïnes de Corbera restaran convertides per sempre més en un monument a la tolerància i –des del 1995- en un autèntic museu a l'aire lliure amb una exposició permanent d'escultures inspirades en totes les lletres de l'abecedari.

El Poble Vell de Corbera d'Ebre, és el nucli antic de Corbera d'Ebre completament destruït durant la Batalla de l'Ebre a la Guerra Civil Espanyola.

Les ruines del Poble Vell de Corbera d´Ebre

L’abecedari de la llibertat s‘articula al voltant de 28 lletres que estan ubicades a diferents indrets del poble vell de Corbera d’Ebre.
L’ABECEDARI DE LA LLIBERTAT vol ser un monument universal a la pau mitjançant el codi universal de les lletres i el testimoniatge i compromís del món de l’art en la negació de les guerres i les confrontacions bèl·liques

L’origen del lloc fou un poblat ibèric o un castell protohistòric (entre el primer mil·leni a C. I la conquesta romana). El castrum de Corbera apareix per primera vegada en un document escrit el 1153, citat a la carta de donació dl castell de Miravet, cedit per Ramon Berenguer IV als templers. No es coneix, però la carta de poblament de Corbera que podria datar-se cap a finals del segle XII. Si més no, d’aquesta època són les úniques restes del castell desaparegut que encara es conserven: les pedres d’una esplèndida galeria, els capitells de la qual estan decorats amb la creu de l’Orde del Temple.

El terme comprèn la vila de Corbera d'Ebre com a únic nucli de població. El nom actual de la vila es manté des del 1936, ja que durant els anys de la República era anomenada Corbera de Terra Alta. Les partides del terme més importants són la Vall de Canelles, l'Aubatar, els Rossecs, els Finestrets, els Gironesos, els Quarts i els Plans. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua