TARRAGONA

Datos del Pueblo

Cornudella De Montsant

Pueblo

Cornudella de Montsant

Municipio

Cornulleda de Montsant / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1006

 

Ayuntamiento

Dirección

Compte de Rius, 10

Código postal

43360

Teléfono

977 561 416

Fax

977 561 419

Oficina Turismo

977 82 10 00

Web Oficial

Cornudella De Montsant

Web de Interés

El Municipi de Cornudella de Montsant

E-mail municipio

email
 

El terme municipal de Cornudella, amb 62,70 km², és el més extens de la comarca. Limita amb Porrera (S), la Morera de Montsant (W), Ulldemolins (NW), Vilanova de Prades (N), terme que pertany a la Conca de Barberà, Prades (NE), la Febró (E) i Arbolí (SE), tots tres municipis de la comarca del Baix Camp, i en un punt al SE amb l'Alforja, terme que també pertany a aquesta comarca. Es troba a la vall alta del riu de Siurana, entre els massissos de Montsant, a ponent (que culmina aquí a la Roca Corbatera, a 1 166 m) i les Muntanyes de Prades, a llevant (la Gritella, 1 093 m), units pel coll d'Albarca (sector N del terme).

Entre els edificis més interessants de la població hi ha l'església arxiprestal de Santa Maria, datada al segle XVII, del primer Renaixement català. A l'interior es venera una imatge gòtica de la Mare de Déu del Patrocini.

Cornudella de Montsant, turisme natural

El Celler Cooperatiu és obra de l'arquitecte modernista Cèsar Martinell.

Al peu del Montsant hi ha l'ermita de Sant Joan del Codolar, orgull dels cornudellencs. La primitiva ermita, del segle XII, ha sofert diverses reconstruccions i ampliacions. La construcció actual data del 1780.

És lloc ideal per a excursions, escalada, i activitats aquàtiques. Tot dibuixa un dels trets característics de la vila i els seus entorns: la tranquil·litat, que s'aprecia tot passejant pels antics carrers, admirant edificacions senyorials, com l'església (joia renaixentista de Pere Blai).

La piscina, el parc i l'embassament fan més suau l'estada a grans i joves, en una vila de clima amable i paisatges acollidors. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua