TARRAGONA

Datos del Pueblo

Creixell De Mar

Pueblo

Creixell de Mar

Municipio

Creixell de Mar / Comarca Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3154

 

Ayuntamiento

Dirección

Església, 3

Código postal

43839

Teléfono

977 800 202

Fax

977 800 009

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Creixell De Mar

Web de Interés

Creixell, mirador de la Costa Daurada

E-mail municipio

aj.creixell@altanet.org
 

Creixell pertany al partit judicial del Vendrell i a l'arxiprestat de Torredembarra. El terme municipal (10,38 km²) afronta al N amb Bonastre (del Baix Penedès), a l'E amb Roda de Berà, al S amb la Mediterrània i Torredembarra (Clarà) i a l'W amb la Pobla de Montornès.

Forma part de l'anomenada Costa Daurada, i amb gairebé 2 km de platja és una població marcadament turística, amb una capacitat hotelera per a 30.000 visitants.

Creixell té un bònic nucli antic, fruit del seu passat, que els eus habitants han sabut conservar al llarg del segles. De totes les construccions cal destacar el Castell, iniciat al segle XI, encara que la major part del que podem veure és posterior al segle XVI.

L'esglesia parroquial de Sant Jaume del segle XVI que va ser construïda sobre una petita esglesia romànica del segle XI de Creixell

Monuments de Creixell de Mar

L'esglesia parroquial de Sant Jaume del segle XVI que va ser construïda sobre una petita esglesia romànica del segle XI; la torre campanar, finalitzada l'any 1773 i coronada al 1917 amb la cúpula modernista de l'arquitecte Josep M. Jujol; el casal de Ca la Miquelina, del segle XV, i les torres de Cal Jeroni (Pl. Major), Cal Xacó (C/Sant Jaume) i de ca la Miquelina, torres del segel XIV. Recenment s'han traslladat, a la plaça de l'abat Escarré, les restes d'una vila romana dels segles I i II de la nostra era.

Creixellencs i visitants d'arreu poden gaudir de 1900 metres i uns 40 metres d'amplada mitja de sorra fina i platja.

Un dels seus valors principals és que el seu grau d'ocupació i el seu grau d'urbanització son moderats, comptant però amb tots els serveis bàsics. En els darrers anys ha merescut el guardó de la bandera blava atorgat per la Unió Europea.

Creixell celebra la festa major el 25 de juliol, diada de Sant Jaume, de la qual cal destacar una cavalcada de carrosses. Durant la primera setmana d'agost s'escau la setmana del turisme, i es fan actes diversos aprofitant l'assistència dels estiuejants. Una altra festa és la del Pa Beneït o de la Minerva, que se celebra el tercer diumenge de setembre(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua