TARRAGONA

Datos del Pueblo

Cunit

Pueblo

Cunit

Municipio

Cunit / Comarca: Baix Penedes

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

11730

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 12

Código postal

43881

Teléfono

977 674 080

Fax

977 674 148

Oficina Turismo

977 67 47 77

Web Oficial

Cunit

Web de Interés

Història, Natura i Patrimoni de Cunit

E-mail municipio

turisme@cunit.org 
 

El poble de Cunit es troba situat al costat de migdia de la carretera comarcal, a la vora esquerra del torrent de Cunit, avui urbanitzat i utilitzat com a carretera d'accés a la platja.

Al nucli antic, presidit per l'església romànica de Sant Cristòfol i a la zona muntanyosa del municipi, amb el jaciment ibèric del Fondo del Roig i un important patrimoni rural i agrícola, les masies de Cunit , que conformen una interessant mostra del llegat històric cunitenc.:

Patrimoni artistic de Cunit

Patrimoni artistic de Cunit

Església romànica de Sant Cristòfol
Jaciment ibèric del Fondo del Roig
Avenc de Sant Antoni
Masies de Cunit

El paisatge cunitenc és típicament mediterrani; des dels 2,5 km de platges de sorra fina, protegides pels espigons que els hi donen les seves formes arrodonides característiques, passant pels plans agrícoles (els anomenats Prats de Cunit o Plana del Castell), subjectes a una forta pressió urbanística, fins a les serres del centre i nord del municipi, poblades sobretot per pinedes força ben preservades i algunes força frondoses.

El paisatge cunitenc és típicament mediterrani; des dels 2,5 km de platges de sorra fina, protegides pels espigons que els hi donen les seves formes arrodonides característique

Platja de Cunit

Les muntanyes més altes es troben a les serres del nord. Destaquen el turó de Cal Santó, amb 141 metres d'alçària, el turó de l'Avenc (141,2 m) i el puig de la Nina (194,9 m).

Gastronomia a Cunit: Amb plats mediterranis per excel.lència, com l'all cremat de rap i l'arròs sucós de peix, la gastronomia local combina a la perfecció els sabors del mar amb els de la terra, fent del xató un dels seus màxims exponents. I per postres, sens dubte, el típic garrofí, un dolç exquisit, natural i artesà que de ben segur farà les vostres delícies.

Al terme hi han proliferat les urbanitzacions d'estiueig, entre les quals cal esmentar les de Cal Cego, Can Toni i el Rectoret, que han respectat l'antiga toponímia del terme.
La masia i antiga quadra de Vila-seca fou habitada de manera continuada a partir del segle XIV, quan és documentada en el terme de Cunit

La masia i antiga quadra de Vila-seca fou habitada de manera continuada a partir del segle XIV, quan és documentada en el terme de Cunit

Masies de Cunit

Cunit és un poble que conserva les manifestacions tradicionals. S'hi celebra la festa d'hivern el 20 de gener per Sant Sebastià, i la festa gran es fa el segon diumenge de juliol per Sant Cristòfol, amb tots els elements característics d'una típica festa major catalana (castell de focs d'artifici, cercaviles de balls populars, correfocs de diables i dracs, sardanes, festivals infantils, teatre).(ftes y fotos ver links de la ficha

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua