TARRAGONA

Datos del Pueblo

Duesaigües

Pueblo

Duesaigües

Municipio

Dues aigües / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

236

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Catalunya, 2

Código postal

43773

Teléfono

977 834 085

Fax

977 834 339

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Duesaigües

Web de Interés

El poble de Duesaigües

E-mail municipio

 
 

El terme de Duesaigües, de 13,51 km², és envoltat pels de l'Argentera (SW), Riudecanyes (SE), Riudecols (NE), Alforja (NW) i per Pradell a la banda del Priorat (W). El municipi és travessat per la carretera que, venint de Cambrils, travessa la vall de la riera de Riudecanyes i s'embranca al coll de la Teixeta amb la carretera nacional que va de Tarragona i Reus a Falset i Móra d'Ebre. Duesaigües és travessat pel ferrocarril de Reus a Móra pel túnel de l'Argentera i es comunica, a més, per carreteres locals amb l'Argentera i Escornalbou. Té baixador de ferrocarril, compartit amb l'Argentera.

El poble de Duesaigües (268 m d'altitud) és de població concentrada, de pocs carrers, curts i costeruts. Consta de dos ponts construits en 1893 i son patrimoni industrial de Cataluña.

El poble de Duesaigües (268 m d'altitud) és de població concentrada, de pocs carrers, curts i costeruts. Consta de dos ponts construits en 1893 i son patrimoni industrial de Cataluña.

Pont de Duesaigües

Amb el pas dels anys, aquesta localitat ha esdevingut un important centre d'estiueig, ja que compta amb una climatologia idònia, proximitat al mar, línia d'autobús amb Reus, i Estació de Duesaigües - l'Argentera. A més, a 15 Km, a Cambrils hi ha un enllaç amb l'A-7. Com a equipaments cal esmentar un gran camp de futbol, i una piscina olímpica.

Al seu entorn, s'hi poden fer interessants excursions, com poden ser la de la font del Barrancó, l'ascensió al Castell d'Escornalbou, la visita al carrilet de Vilamanya i a l'embassament de Riudecanyes, l'ascensió a la Serra de l'Argentera i Pradell, la visita al Mas d'en Mestre, o bé la visita a l'anomenat Canal del riu Siurana resseguint la preciosa vall del barranc dels Masos.

Celebren la seva festa major el mes d'agost, en ocasió de la festivitat de la Mare de Déu d'Agost (dia 15) i dura entre una setmana i deu dies. Aquesta festivitat s'inicià amb la celebració d'una revetlla, però s'ha convertit en la festa principal de la població. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua