TARRAGONA

Datos del Pueblo

El Catllar

Pueblo

El Catllar

Municipio

El Catllar / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3973

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

43764

Teléfono

977 653 101

Fax

977 653 108

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Catllar

Web de Interés

Historia i cultura de El Catllar

E-mail municipio

jocabre@catllar.altanet.org
 

 El terme del Catllar, de 26,39 km²d'extensió, es troba situat a la vall baixa del Gaià. L'accidenten els darrers contraforts de la Serralada Pre-litoral. El municipi, a més de l'antic del Catllar, comprèn els termes de Tapioles i Cocons, els veïnats de la Plana i Masmoragues, l'enclavament de la Quadra entre els Masos de Vespella, la Nou de Gaià i la Riera de Gaià, i nombroses urbanitzacions.

El terme del Catllar sembla que formava part del territori cedit pel comte de Barcelona, Ramon Berenguer I, a Ponç de Montoliu el 1066. L'any 1186 els germans Bernat i Arnau de Viver, juntament amb els seus fills de cognom Montoliu, feien donació dels delmes i altres coses a l'església de sant Joan Baptista del Catllar, al capítol catedral i a l'arquebisbe de Tarragona.

La vila del Catllar fou bastida sobre un turó de 59 m d'altitud, a la riba dreta del riu Gaià i sota la fortificació que hi alçaren els primers senyors. Des del segle XIV la vila era closa per les mateixes cases que hi feien de muralla i tenia un portal que donava accés al castell. La construcció del raval i del carrer de França, a principis del segle XVII i al XVIII, respectivament, són expressió d'un notable creixement urbanístic. Tanmateix, la significativa expansió del teixit urbà la descobrim durant el segle XX.

Llocs d'interès:

Castell del Catllar
Nucli antic
Casa del carrer Major
Església de Sant Joan Baptista
Casa de la Vila
Cooperativa Agrícola
L'Agulla
Ermita de Sant Ramon

L'església parroquial dedicada a la Degollació de Sant Joan Baptista és l'edificació més important del municipi

El castell del Catllar és força malmès; conserva, però, dues torres de planta rectangular i el llenç que les uneix

La festa més important de la vila és la festa major de la Degollació de Sant Joan, que s'escau el quart cap de setmana d'agost.

Mas Fau es una casa rural a las afueras de Tarragona, en la localidad de "El Catllar". En una ubicación esplendida entre las diferentes zonas turísticas de la provincia (Port Aventura, Playas, ...) y al mismo tiempo cercana a grandes núcleos urbanos como Barcelona, Salou, Tarragona, etc.

Es un paradero rural donde disfrutara de la tranquilidad y el silencio tan preciado en las grandes ciudades.

Sin duda, el lugar ideal para pasar unas vacaciones relajantes y alejadas del caos de la ciudad.

Mas Fau es una casa rural a las afueras de Tarragona, en la localidad de "El Catllar"

Mas Fau, turisme rural a El Catllar

Disseminades pel terme hi ha un bon nombre de masies, algunes força notables, a les quals en l'actualitat fan companyia una munió d'urbanitzacions i xalets intensament concorreguts els caps de setmana. Moltes d'aquestes urbanitzacions han pres el nom del mas originari que hi havia emplaçat, com ara el Mas de Blanc, el Mas de Cargol, el Mas de Cosme, el Mas de Gerembí, el Mas de Panxer, el Mas Vilet dels Pins; una excepció és la gran urbanització de primera residència construïda al final dels anys vuitanta, dita Residencial Cinc Estrelles, situada on abans hi havia el Mas de Pallarès. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua