TARRAGONA

Datos del Pueblo

El Lloar o Lloà

Pueblo

El Lloar o Lloà

Municipio

El Lloar / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

115

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Esglèsia, 1

Código postal

43737

Teléfono

977 825 054

Fax

977 825 054

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Lloar

Web de Interés

El Lloar bonic poble del Priorat

E-mail municipio

aj.lloar@altanet.org
 

Municipi del Priorat, situat a la zona ponent de la comarca, a la dreta del riu Montsant, que en forma el límit oriental. Té una extensió de terme de 6'80 Km², predominantment muntanyós i escabrós, amb una infinitat de serres que formen la seva orografia. La principal muntanya que s'estén de nord a oest per tot el terme és la Moleta, amb una altitud de 560 m. sobre el nivell del mar.

El poble del Lloar és l'únic nucli de població del municipi. L'única via de comunicació és una carretera local que l'uneix amb el Molar d'una banda (i d'aquí amb el Masroig i amb Garcia) i amb Gratallops (i Falset) de l'altra

L'església: dedicada a Sant Miquel d'Arcàngel, fou construïda entre els anys 1777 i 1778, neoclàssica, amb tres naus, cor, cimbori i campanar.

L'església de El Lloar: dedicada a Sant Miquel d'Arcàngel, fou construïda entre els anys 1777 i 1778, neoclàssica, amb tres naus, cor, cimbori i campanar.

el poble de El Lloar

Mirador del Priorat
Dins el nucli del poble, al carrer de Sant Miquel, hi ha una balconada natural, anomenada Mirador del Priorat, des d'on es contempla una visió magnífica del riu al fons de la vall.

Les Coves dels Rogerals
Cal destacar, a un quilòmetre i mig del poble, un seguit de coves, anomenades Les Coves dels Rogerals, molt a prop del Nas de Quiuma, una gran roca compacta de molts metres d'alçària, i també la font de Minfami, d'origen sarraí.

És tradicional celebrar un sopar de germanor la nit de cap d'any, i també s'hi fan els diferents actes de la cavalcada i el repartiment de regals del dia de Reis. La festa major d'estiu se celebra el 7 d'agost per sant Domènec i dura tres dies.

La principal activitat econòmica de la vila és l'agricultura. El conreu més abundant és la vinya, seguida de les oliveres i ametllers, principalment en terres de secà. Hi ha una reduïda extensió d'horta per al consum familiar i també, com a complement, algunes granjes d'aviram. El vi que es produeix té Denominació d'Origen Priorat. (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua