TARRAGONA

Datos del Pueblo

El Masroig

Pueblo

El Maroig

Municipio

El Masroig / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

550

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

43736

Teléfono

977 825 126

Fax

977 825 735

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Masroig

Web de Interés

Informacio de el Masroig

E-mail municipio

aj.masroig@altanet.org
 

Municipi del Priorat, situat a la carena d'un turó de 192 metres d'altura, a l'esquerra del darrer tram del riu Siurana.

El terme municipal, amb 15'50 Km², limita a ponent amb la comarca de la Ribera d'Ebre. Tan sols 10 Km el separen de Móra d'Ebre, la capital riberenca.

El municipi comprèn, a més, l'antic terme de les Pinyeres, desaparegut durant la Guerra de Successió.

El Masroig és un poble de carrers estrets, senzills i acollidors. L'edifici més notable és l'església parroquial de Sant Bartomeu, neoclàssica, del segle XVIII, amb la planta de creu i un gran cimbori. L'església no té campanar, sinó tan sols espadanya. Encara que traslladada de lloc, es conserva la portalada de l'església antiga.

La festa major s'hi celebra el cap de setmana anterior o posterior al 24 d'agost en honor a sant Bartomeu. El 20 de gener, en honor a sant Sebastià, es fa la festa major d'hivern, i el dissabte després de Pasqua es realitza un aplec al santuari de la Mare de Déu de les Pinyeres. En aquest mateix lloc se celebra un aplec cada 11 de setembre des del 1977.

L'activitat principal de la població és l'agricultura. Les terres del Masroig, planes i ben conreades, de color rogenc, produeixen vi, oli i ametlles.

El poble del Masroig

L'activitat principal de la població és l'agricultura. Les terres del Masroig, planes i ben conreades, de color rogenc, produeixen vi, oli i ametlles.

Dues són les tècniques que s'utilitzen avui a la Cooperativa per a l'elaboració dels vins. Una, la més coneguda, és la fermentació tradicional, que comença quan el raïm és desrapat i aixafat en arribar a la bodega, i que continua amb la fermentació. L'altra és la maceració carbònica, en què el raïm, sencer, és encubat en uns dipòsits fins que adquireix el caràcter de maceració carbònica i, posteriorment, es premsa i es deixa acabar de fermentar a baixa temperatura.

Com totse els vins, els vins elaborats a la Cooperativa del Masroig són fills de la terra que els acull. Són fills dels homes i les dones que els elaboren siguient les tèchniques d'una tradició mil·lenària (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua