TARRAGONA

Datos del Pueblo

El Morell

Pueblo

El Morell

Municipio

El Morell / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3080

 

Ayuntamiento

Dirección

Era del Castell, 5

Código postal

43760

Teléfono

977 840 617

Fax

977 842 056

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Morell

Web de Interés

Dades d'interès del Morell

E-mail municipio

emarch@morell.altanet.org
 

El municipi del Morell està situat al bell mig de triangle definit per les tres ciutats més importants del Camp de Tarragona (Tarragona-Reus-Valls), dins de la comarca del Tarragonès.

Limita al sud amb la Pobla de Mafumet, al nord amb Vilallonga del Camp i el Rourell, a l'oest amb Vilallonga del Camp i a l'est amb Perafort i Garidells. El traçat del ferrocarril Reus-Roda delimita el terme en el costat sud-est..

La construcció més important de la vila del Morell és el casal conegut com el Castell. L'edifici és un casal gran i massís de planta quadrada, ben conservat, que té un jardí de dimensions considerables.

Vista aèria del Morell

Llocs a visitar al Morell:

Castell del Morell (Casal dels Montoliu)
“La mà com a eina”
Església parroquial de Sant Martí
El carrer Major
Casa del Marquès de Vallgornera
La Font de la Plaça
Casa Vilallonga
Casa i fàbrica Peris
Mas de Mestre
La Sínia
Granja dels Frares o del Codony

La construcció més important de la vila del Morell és el casal conegut com el Castell. L'edifici és un casal gran i massís de planta quadrada, ben conservat, que té un jardí de dimensions considerables.

Patrimoni natural:

Barranc de les Bruixes

Barranc de Manyé

Riu Francolí

Riu Glorieta

Torrent de Gemagó

El municipi comprèn dos enclavaments de 13 i 28 ha dins el terme de la Pobla de Mafumet i des del 1842 té incorporats els antics termes dels Hospitals, Tomanil i Aimeric, juntament amb el lloc de la Granja dels Frares

Per a descansar en El Morell:

Hotel Restaurant La Grava
Pareteta, 4
Tel. 977 840 618

Hotel Morell
Avda. Tarragona, 23
Tel. 977 840 599

Hotel Rosa
Desprats, 30
Tel. 977 840 332

Festa Major d'Estiu (Del 28 de juliol a l'1 d'agost).

Festa Major d'Estiu en honor dels copatrons Sant Abdó i Sant Senén que compta entre altres actes tradicionals la Zeurera Pyrina Refrescant, una lluita que mantenen els morellencs amb el cuc de l'avellana fins que aconsegueixen matar-lo. També es fan temptes de vaquetes, cercavila, correfoc, concerts...

Festa de La Granja (Primera setmana de juliol).

Una benvinguda a l'estiu que es du a terme a la Granja dels Frares. Una missa a l'ermita, un sopar popular i ball, són els tres elements que configuren aquesta festa tradicional del Morell.

Festa dels Avis (1/09/05).

Coincindit amb la Diada de Catalunya, l'11 de setembre, l'Ajuntament del Morell fa un homenatge a la Gent Gran del municipi. La Festa consisteix en en fer un homenatge a l'avi i l'àvia i un reconeixement a les parelles que celebren les seves noces d'or. Entre els actes que s'organitzen hi ha una Missa, un vermut, un dinar popular i ball. També es lliuren obsequis entre els avis assistents.(ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua