TARRAGONA

Datos del Pueblo

El Rourell

Pueblo

El Rourell

Municipio

El Rourell / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

376

 

Ayuntamiento

Dirección

Catalunya, 51

Código postal

43142

Teléfono

977 840 502

Fax

977 840 502

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Rourell

Web de Interés

Informacio del Rourell

E-mail municipio

aj.rourell@altanet.org
 

El terme municipal del Rourell, de reduïda extensió (2,21 km²), es troba al límit meridional de la comarca, en contacte amb el Tarragonès, estès a la dreta del Francolí, que forma la frontera oriental, poc abans de la confluència d'aquest riu amb el riu de la Glorieta, frontera sud-occidental.

El nom del Rourell és un derivat de roure, arbre que es troba dibuixat a l'escut del poble.

El lloc sembla ser que originàriament i almenys en part es trobava integrat dins l'extens terme del Codony. Fou donat entre els anys 1150 i 1158 a Berenguer de Molnells per part de Ramon Berenguer IV i de l'arquebisbe Bernat de Tort. En ingressar Berenguer de Molnells a l'ordre dels templers, en féu donació i des d'aleshores el Rourell tingué un paper important dins l'organització templera. Així es formà la Comanda del Rourell, depenent de la de Barberà.

format per una sèrie de carrers entorn de la plaça on es troba l'església parroquial de Sant Pere del Rourell, alçada al segle XVII sobre una d'anterior, edifici d'una nau amb capelles laterals, volta de llunetes i façana austera flanquejada pel campanar de planta quadrada i torre vuitavada.

L'edifici més important és el casal dels marquesos de Vallgornera, dit el Castell, edifici senyorial de planta quadrada, aïllat, amb finestres coronelles gòtiques i portal adovellat, en bon estat.

La casa de colonies del Rourell està ubicada a la Vall d'en Bas

Entorn del Poble del Rourell

La casa de colonies del Rourell està ubicada a la Vall d'en Bas, una de les zones més verdes i bucòliques de Catalunya, amb petits poblets i nombroses masies escampades per tota la plana. 972 690 179 o bé al 686 414 113

L'entorn del Rourell et permetrà gaudir de grans esplanades d'herba amb zona d'acampada, de la piscina, del camp de futbol, de la pista de bàsquet, del camp d'aventura, d'una àrea de pic-nic i de la font del Rourell.

A El Rourell t'oferim gaudir de la natura, d'un ambient acollidor i de bon menjar amb la família o els amics durant tot l’any. Pots fer multitud activitats, excursions i esports i passar uns dies inoblidables a la Garrotxa. Gaudir de l'esport en plena natura és un autèntic plaer (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua