TARRAGONA

Datos del Pueblo

Els Garidells

Pueblo

Els Garidells

Municipio

Els Garidells / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

222

 

Ayuntamiento

Dirección

Avgda. Catalunya, 2

Código postal

43153

Teléfono

977 625 230

Fax

977 625 731

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Els Garidells

Web de Interés

Dades generals dels Garidells

E-mail municipio

aj.garidells@altanet.org
 

 El municipi dels Garidells és situat a l'esquerra del Francolí. Per l'extensió del seu terme (3,03 km²) és el segon municipi més petit de l'Alt Camp, després del Rourell. El relleu del terme és afectat per una sèrie de turons l'alçària dels quals disminueix d'E a W segons que s'apropen al curs del Francolí.

L´any 1174, Guillem de Claramunt donà carta de poblament dels Garidells als seus germans Arnau i Berenguer, reservant-se'n però alguns drets, els quals passaren per disposició testamentària al Monestir de Santes Creus, l´any 1229.

El 1391 el rei Joan I vengué a la mitra tarragonina els drets i la jurisdicció que sobre els Garidells poseïa la corona.

El territori passà dels Montoliu als Rosell. L´any 1582 en Jaume de Rossell va vendre el castell i terme dels Garidells al monestir de Santes Creus

L'església parroquial és petita i dedicada a sant Jaume, en honor del qual el municipi celebra la festa major el 25 de juliol. Els Garidells

Església de Sant Jaume dels Garidells

L'església parroquial és petita i dedicada a sant Jaume, en honor del qual el municipi celebra la festa major el 25 de juliol. Per damunt de la caseria sobresurt, encara que en força mal estat, l'edifici de l'antic castell feudal dels Garidells.

els conreus són de secà amb predomini de la vinya, seguida dels cereals, els ametllers, els garrofers, les oliveres i els avellaners

Hom observa els darrers anys una revitalització del poble gràcies a la seva funció de segona residència(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua