TARRAGONA

Datos del Pueblo

Els Guiamets

Pueblo

Els Guiamets

Municipio

Els Guiamets / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

327

 

Ayuntamiento

Dirección

Església, 2

Código postal

43777

Teléfono

977 413 110

Fax

977 413 003

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Els Guiamets

Web de Interés

Dades d´interes del municipi dels Guiamets

E-mail municipio

aj.guiamets@altanet.org
 

Els Guiamets és un municipi de la comarca del Priorat, situat al límit sud-occidental de la comarca. El seu límit de ponent és el terme de Garcia, i el meridional, el de Tivissa, a la zona del poble de la Serra d'Almos, tots dos de la Ribera d'Ebre. A la resta, limita amb municipis del Priorat: el Masroig al nord, Marçà al nord-est i Capçanes a llevant.El poble dels Guiamets és l'única entitat de població existent al municipi.

Els Guiamets és un municipi de la comarca del Priorat

El poble dels Guiamets

Són llocs d'interès l’església parroquial, de finals del segle XVIII; la Font de la Plaça, ubicada a la Plaça de Pau Castellví; la Font de la Portadora, un paratge ideal per anar d’excursió i gaudir de la natura; l'Embassament dels Guiamets, on es pot practicar la pesca tot l’any (amb llicència) i acampar, i Les Olles, uns salts d’aigua i tolls en forma d’olla, situats a la riera de l’Asmà.

Cal esmentar la cooperativa agrícola, que s'encarrega de la preparació dels actes de la festa major, que se celebra el cap de setmana més proper al dia 19 d'agost, en honor a sant Lluís i sant Fèlix. També s'hi fa festa el dia dels Sants Innocents i s’organitza un esmorzar popular i ball.

L'element paisatgístic que destaca més dels Guiamets és el pantà, perfectament visible des del mateix poble,

Pantano de Els Guiamets

L'element paisatgístic que destaca més dels Guiamets és el pantà, perfectament visible des del mateix poble, sobretot des del Calvari, on hi ha un mirador fet expressament per aquesta raó. El pantà fou construït entre 1951 i 1971, en una llarga obra que va deixar senyal, tant des del punt de vista humà com del del seu paisatge, i en el poble.

L'agricultura és la principal activitat de la població. El conreu principal és la vinya, seguida de les oliveres, els ametllers i els cereals. El Celler Cooperatiu fou fundat l'any 1917 i disposa de moderns aparells per a l'elaboració del vi, sobretot negres i blancs, així com petites quantitats de mistela. La Cooperativa conserva encara aparells antics, força interessants per la seva inusualitat.

La pesca i els esports d'aigua, així com els meravellosos paisatges d'aquest indret, són recursos encara per explotar, però que en un futur pròxim poden constituir una font de riquesa complementària per a aquest petit municipi.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua