TARRAGONA

Datos del Pueblo

El Toscar

Pueblo

Tipo de Entidad:

Municipio

Alfara de Carles / Comarca: Baix Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

392

 

Ayuntamiento

Dirección

Nou, 4

Código postal

43528

Teléfono

977 455 005

Fax

977 455 005

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Toscar

Web de Interés

Informacio d´Alfara de Carles

E-mail municipio

correu
 

Caseria i antic terme del municipi d'Alfara de Carles (Baix Ebre), al vessant septentrional del Caro, a la capçalera del barranc de la Cunca. És un indret d'estiueig, en expansió. Forma parte del macizo de los Ports y es muy conocida por la frondosidad del paisaje, los manantiales de agua y las ganaderías de toros

Prop de Carles, hi ha el paratge del Toscar, denominació que s'ha estès per tota la capçalera de la vall de la Conca, àdhuc a l'antic lloc de Carles. L'ermita de Santa Magdalena del Toscar és situada aigua amunt del castell, a la dreta del barranc; és d'època moderna, amb portal rectangular i té dos xiprers al davant. Aigua amunt de Santa Magdalena hi ha la Cova Pintada, amb restes de pintures rupestres i de gravats; s'hi representa un tresteleo composició de tres braços corbats, decorats amb cercles de color roig.

http://www.alfaracarles.altanet.org/album.php?id=5

Santa Magdalena del Toscar

Emplaçat a l'indret del Toscar (vora el barranc de la Conca i el del Bosc Negre), antic pas obligat cap als pobles del Baix Aragó, 6 km al SW d'Alfara, el castell de Carles és al cim d'un pujol (431 m), al peu del qual hi ha el despoblat de Carles i l'ermita, antiga parròquia, de Sant Julià(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua