TARRAGONA

Datos del Pueblo

Flix

Pueblo

Flix

Municipio

Flix / Comarca: Ribera d´Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

4054

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 18

Código postal

43750

Teléfono

977 410 153

Fax

977 410 649

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Flix

Web de Interés

Turisme i cultura a Flix

E-mail municipio

aj.flix@altanet.org
 

Flix és un municipi de les Terres de l'Ebre, situat concretament, al nord de la Ribera d’Ebre. Limita amb les comarques del Segrià, de les Garrigues i del Priorat.

El nucli urbà està assentat a sobre el meandre més espectacular que forma el riu Ebre en tot el seu curs, on al llarg de la seva història s'hi han anat assentant diferents poblacions.

Amb una extensió de 116,9 km2 i una població de 4043 habitants, Flix és un important centre de seveis amb una bona infraestructura i excel·lents equipaments educatius, culturals, esportius, comercials, turístics i industrials.

El casc antic de la nostra vila és d'origen medieval i conserva racons de gran bellesa: els Perxis, la Plaça Major... Passejant pel seus carrers, l'agudesa dels visitants pot descobrir antigues portalades, escuts hràldics, etc.

Llocs d´interès:

L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció
Pas de barca
El Castell Nou
El Castell Vell
L’ermita del Remei
Restes ibèriques
Molí d'Oriol

Flix és una de les poques poblacions que encara conserva una barca com a medi de transport a l'hora de travessar el riu

Pas de Barca a Flix

Dins el terme, a més de la vila de Flix, hi ha les caseries de la Ventonella i de Vingalis, el despoblat del Mas de Flix i el santuari del Remei.

El caràcter alegre i la vitalitat de les entitats culturals i socials de Flix es reflecteix en la celebració de les seves festes, en el manteniment d'alguns actes tradicionals i en la conservació de la cultura popular. Entre moltes i diverses cal destacar per la seva singularitat i poder de convocatòria, les celebracions de la Setmana Santa , les festes de Nadal i com no, el dia de l'Ermita i la nostra Festa Major.

Cal esmentar finalment la colla sardanista i l'Orfeó de Flix, entitats aquestes dues que remunten els seus orígens a principi dels anys cinquanta.

Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix :
Mas del Director:
977 265 112
Visites guiades tot l'any i visites en carruatge.
Centre d'informació i educació ambiental.
Un espai fluvial d’una gran singularitat on el visitant pot gaudir d'una àrea natural, de la qual cal destacar la seva vegetació de ribrera, les poblacions d'aus i la presècia d'invertebrats, tot sovint, poc freqüents a Catalunya. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua