TARRAGONA

Datos del Pueblo

Fores

Pueblo

Forès

Municipio

Forès / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

49

 

Ayuntamiento

Dirección

Bassa, 21

Código postal

43425

Teléfono

977 892 762

Fax

977 890 311

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Fores

Web de Interés

Fores, turisme i natura

E-mail municipio

jpons@fores.altanet.org
 

El municipi de Forès, de 16,52 km², és situat a la part central de la Conca de Barberà, al N de la comarca en el seu sentit estricte. Confronta pel NW amb el de Passanant, pel NE amb el de Conesa, pel SE amb el de Rocafort de Queralt, pel S amb el de Sarral i pel SW amb el de Solivella.

El castell de Forès era termenat. Fou donat a Mir Foguet i Bernat pels comtes de Barcelona, Ramon Berenguer el Vell i Almodis, segurament l'any 1058.

L'aspecte general de la població és vetust i hom pot veure als llindars de les portes les dates esculpides que són testimoni de la seva antiguitat.

Campanar de Fores,  És de planta quadrada en el seu tram inicial i la seva part superior fou reconstruïda en època barroca amb tronc octogonal

Campanar de Sant Miquel de Forès

l'església parroquial de Sant Miquel,ben conservada, té planta de creu llatina, amb creuer i volta blasonada. S'hi entra per dues portes: la de les Dones, la principal, a l'esquerra de creuer, i la dels Homes, al creuer, de la façana lateral que mira a migjorn.

De les tres creus de terme que tenia la vila, avui encara en resten dues, la situada a la cruïlla dels camins a la Conesa i a Rocafort de Queralt i l'altra al peu de la Bassa; ambdues són de tronc octogonal amb capitell esculpit.

El municipi celebra la festa major el darrer diumenge de setembre, festivitat de Sant Miquel, mentre que el primer divendres de setembre s'escau la festa del Sagrat Cor de Jesús(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua