TARRAGONA

Datos del Pueblo

Freginals

Pueblo

Freginals

Municipio

Freginals / Comarca: Montsia

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

449

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 13

Código postal

43558

Teléfono

977 572 789

Fax

977 572 787

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Freginals

Web de Interés

Dades generals de Freginals

E-mail municipio

aj.freginals@altanet.org
 

El terme municipal de Freginals, d'una extensió de 17,25 km², és situat a la vall mitjana del barranc de la Foia d'Ulldecona, a llevant de la serra de Montsià (618 m al tossal de Mata-redona) i a ponent de la mola de Godall.

El terme municipal de Freginals, d'una extensió de 17,25 km², és situat a la vall mitjana del barranc de la Foia d'Ulldecona

Vista del Poble de Freginals

El terme de Freginals confronta a migdia amb les terres d'Ulldecona, des dels vessants de la mola de Godall, pel lligallo de les Ventalles i seguint després el curs del barranc de l'Astor, fins a la Roca Foradada. D'ací, en la serra de Montsià, el termenal torç cap amunt al límit amb Sant Carles de la Ràpita primer i, després, pel tossal de Mata-redona i el coll d'Amposta, amb el municipi d'Amposta.

Aparece documentado por primera vez en 1222 aunque sólo como topónimo. En la carta de población de Ulldecona se habla del coll de freginals en el que estaban instalados los hospitalarios.

Tras la batalla de Almansa la población fue incendiada por las tropas borbónicas ya que Freginals siempre se mantuvo fiel al archiduque Carlos.

Se constituyó como municipio independiente el 9 de febrero de 1843.

Llocs d´interès:

L´església Parroquial de Sant Bartomeu (2ª meitat S XVIII), la casa pairal Martí i Miralles, avui seu del nostre ajuntament, i la casa de la Cultura on hi tenim l`aula d`interpretació de la Serra del Montsià

Freginals és un municipi de la comarca del Montsià.

Plaça del Mercat de Freginals

Al poble hi ha un camp de futbol i una pista polisportiva.
La festa major se celebra a l'agost en honor a sant Bartomeu, encara que també és tradicional a l'octubre oficiar el vot al Santíssim mitjançant la participació en processó pels carrers del poble.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua