TARRAGONA

Datos del Pueblo

Ginestar D´Ebro

Pueblo

Ginestar

Municipio

Ginestar / Comarca: Ribera d´Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1098

 

Ayuntamiento

Dirección

Ample, 26

Código postal

43748

Teléfono

977 409 005

Fax

977 409 005

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ginestar D´Ebro

Web de Interés

Informacio del poble de Ginestar

E-mail municipio

ginestar@ginestar.altanet.org
 

El terme municipal de Ginestar és situat a l'esquerra de l'Ebre, riu que fa de límit de tramuntana amb el terme de Benissanet. D'una extensió de 15,63 km², forma part de la cubeta o depressió de Móra, ja que és situat en la seva part meridional. El sector nord-occidental forma part de l'horta riberenca, mentre que una franja al llarg de la banda oriental, i al SE, correspon a les darreres elevacions de la serra de la Creu, el sector més accidentat de la qual és dins el municipi veí de Tivissa.

El nucli antic és on conflueixen els carrers de Sant Antoni, del Borró, el Carrer Nou i el Carrer Ample. Dins el nucli de població es conserva l'antiga església parroquial, d'una nau coberta amb volta seguida apuntada i de traçat irregular

L'edifici més notable de la població és l'església parroquial de Sant Martí, construcció barroca del segle XVIII, amb tres naus i cúpula sobre el creuer. El campanar de torre resta inacabat.

Entre els carrers de la població es destaca, a més del de la Creu i del Carrer Nou, el Carrer Ample, on hi ha la casa de la vila

A 500 metres del poble hi ha l'ermita de Sant Isidre, datada l'any 1617. L'interior és decorat amb pintures murals del segle XVIII.

INDRETS TURÍSTICSHi ha diferents llocs turístics entre els quals cal destacar l'Embarcador i la Font de l'Aiguadí, paratge natural.

Hi ha diferents llocs turístics entre els quals cal destacar l'Embarcador i la Font de l'Aiguadí, paratge natural en Ginestar

Embarcadero en el Ebre de Ginestar

SERVEIS
Un Poliesportiu Municipal amb 3 piscines i camp de futbol de gespa, una pista poliesportiva

Casal d'avis i Biblioteca Municipal adherida a la xarxa de la Generalitat.

Escola i Banda de Música: 3 professors que venen de la Filharmònica d'Amposta donen classes de solfeig i instrumentació a nens i nenes . La banda consta de 40 músics tots molt joves.

Sanitat: A la població hi ha Consultori Mèdic Municipal amb Metge i ATS, Farmàcia . També disposem del Servei d'Urgències de l'Area Bàsica de Salut de Móra la Nova i de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.

Ensenyament: Centre d'Ensenyança Infantil i Primària "Pàmies" i a partir de l'ESO Institut de Móra d'Ebre.

Activitat comercial: Cooperativa Rural i Caixa Agrària, Molins d'oli i cellers, Caixa d'estalvis amb caixer automàtic , forns, botigues, tallers......

Moviment Associatiu: Societat de Regants, Societat de Caçadors, Club Esportiu Ginestar. La Societat Recreativa "La Ginesta" i el Grup cultural "L'Estralla" que organitzen les activitats lúdiques del municipi.

Festes : La festa major es celebra per S.Martí , 11 de Novembre. El dia 15 de Maig, S.Isidre, es fa la diada de l'ermita i durant el mes d'Agost les Jornades Culturals. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua