TARRAGONA

Datos del Pueblo

Godall

Pueblo

Godall

Municipio

Godall / Comarca: Montsia

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

836

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Mare Teresa Blanch, 8

Código postal

43516

Teléfono

977 738 018

Fax

977 738 225

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Godall

Web de Interés

Turisme natual en Godall

E-mail municipio

jotomas@godall.altanet.org
 

El terme municipal de Godall, d’una extensió de 33,99 km2, és situat a la part central de la comarca del Montsià, entre el pla de la Galera i la serra de Godall (398 m a la mola de Godall). El terme s’estén suaument al peu de la serra pel costat interior o de ponent.

El terme municipal de Godall, d’una extensió de 33,99 km2, és situat a la part central de la comarca del Montsià, entre el pla de la Galera i la serra de Godall

La Mola de Godall

El municipi comprèn, a més del poble de Godall, la masia i antic poble de Merades

Godall existia ja en temps de la dominació sarraïna, ja que el topònim apareix documentat abans de la conquesta definitiva del lloca a mitjan segle XII .

Efectivament, el 1097 Ramon Berenguer III féu donació a favor del monestir de Sant Cugat del Vallès, per a quan es realitzés la conquesta de Tortosa, de la força de la Ràpita amb les viles i les masies de la seva jurisdicció, entre les quals s’esmenta Codair, a la muntanya i prop d’Ulldecona, la qual cosa, juntament amb la semblança del topònim, fa suposar la identificació d’aquesta vila de Codair amb la població de Godall.

El nucli urbà restà definitivament estructurat quan es va cobrir, amb una volta de més de 400 m de longitud, el barranc de la Caldera al seu pas pel poble. L'església parroquial de Sant Salvador és un edifici d'un gòtic tardà de notable harmonia interior.

El nucli més antic de Godall es formà darrere l'església. A poc a poc van anar sortint altres petits veïnats o agrupacions de cases

Carrer Nord de Godall

Es consideren llocs de possible interès turístic la Font de Cap d’àsens, la Font de l’Arboç, la Cova de la Sal (originàriament s’anomenava la Cova del Salt), la Cova la Vila, la font la Serra, la Capella, i les runes de l’antic poble de Merades, d’on s’originà antigament la població), i l’àrea de medi ambient i els diferents pous artesans que hi ha a tot el terme, a més del Raget.

A Godall s'ha mantingut viva la celebració del carnestoltes, fins i tot durant els anys de prohibició de la festa, i es tradició celebrar no solament el ball de disfresses, sinó també una batalla de farina.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua