TARRAGONA

Datos del Pueblo

Gratallops

Pueblo

Gratallops

Municipio

Gratallops / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

257

 

Ayuntamiento

Dirección

Dalt, 15

Código postal

43737

Teléfono

977 839 295

Fax

977 839 295

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Gratallops

Web de Interés

Cultura, art i turisme de Gratallops

E-mail municipio

aj.gratallops@altanet.org
 

La vila de Gratallops  (dades i fotos) es troba aturonada a la dreta del riu de Siurana, en un extrem del terme

Hi ha diverses cases amb dovelles, i de la seva antiga estructura defensiva resta un portal de la muralla, que és l'origen del nom del carrer del Portalet

La vila de Gratallops  (dades i fotos) es troba aturonada a la dreta del riu de Siurana, en un extrem del terme

Gratallops el cor del Priorat

Llocs d´interès:

Església de Sant Llorenç

La Casa dels Frares

L'Ermita de la Mare de Déu de la Consolació

El dia 20 de gener se celebra la festa major d'hivern en honor a sant Sebastià, els actes de la qual es realitzen el mateix dia del patró i són organitzats pel mateix ajuntament. El dissabte després de Pasqua és tradicional acudir a l'aplec que es fa al santuari de la Mare de Déu de les Pinyeres (el Masroig). El 10 d'agost, i durant tres dies, se celebra la festa major d'estiu en honor a sant Llorenç. El mateix mes d'agost, el diumenge posterior al dia 15, hom acudeix al santuari de la Mare de Déu de la Consolació, on se celebra un dinar de germanor.

L'església parroquial de Sant Llorenç de Gratallops és neoclàssica del segle XVIII, de bones dimensions, amb tres naus, cor, cimbori i campanar incorporat

Església de Gratallops

Gairebé la meitat de la superfície roman improductiva amb pasturatges, bosc i garriga. El regadiu no arriba al 2% de les terres conreades. La vinya, malgrat el retrocés dels darrers anys, és manté com a conreu hegemònic, seguida de l'ametller i l'olivera. Els cereals i els avellaners gairebé han desaparegut.

La Cooperativa Agrícola va ser fundada l'any 1917 amb el nom de Sindicat Agrícola Priorat d'Escaladei. Actualment embotella els vins de l'Agrupació de Cooperatives de la denominació d'Origen Priorat, sota la direcció tècnica i comercial d'Unió Agrària Cooperativa, en els seus diferents tipus de negre, rosat, ranci i dolç, d'unes qualitats immillorables.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua