TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Febro

Pueblo

La Febró

Municipio

La Febro / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

49

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

43364

Teléfono

977 868 333

Fax

977 868 197

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Febro

Web de Interés

Informaciò de La Febró

E-mail municipio

aj.febro@altanet.org
 

El municipi de la Febró té 16,05 km² d'extensió. És limitat pels de Vilaplana (SE), Capafonts (NE) i Prades (N) i Arbolí (SW) i per la banda del Priorat per Cornudella (W). La Febró és situada a les Muntanyes de Prades, a la part alta de la vall del riu de Siurana. El terme es pot considerar integrat per dues parts altes al N i al S, separades per la fondalada del riu.

El municipi de la Febró té 16,05 km² d'extensió i es del Baix Camp

Panoramica de La Febró

Té pocs carrers i una plaça i agrupa tota la població, que al començament de segle era encara bàsicament dedicada a la ramaderia o a fer carbó.

Llocs d'interès

:: Els avencs de La Febró
:: La Cova del Corral
:: La Font del Bassi
:: Els Gorgs
:: La Cova Serena
:: La Roca Corba
:: Els Masos
:: Mas d'en Porrera
:: Mas de la Berda

L'element de més anomenada del terme són els avencs de la Febró, tocant ja a la Mussara, una esquerda oberta a la cinglera de més de 250 m de llargària, d'uns 25-30 de fondària i de 6 a 8 d'amplada

Avenc de La Febro

Els habitants de la Febró, que rebien el mal nom de pardalsi mantenien enemistat amb els de la Mussara, celebren actualment la seva festa major el darrer cap de setmana d'agost, per bé que abans es feia per Sant Esteve. Altres festivitats són la que es fa el segon diumenge de maig en honor de la Mare de Déu del Roser o la Diada del Fesol que des del 1982 organitza un restaurant local; es fa el 12 d'octubre i inclou un concurs de plats amb fesols.

La principal activitat econòmica del municipi és l'agricultura. Destaquen els cultius de vinya, oliveres, ametllers i avellaners (ftes i fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua