TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Figuera De Falset

Pueblo

La Figuera

Municipio

La Figuera / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

156

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 4

Código postal

43736

Teléfono

977 825 201

Fax

977 825 201

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Figuera De Falset

Web de Interés

La Figuera "Balcó del Priorat"

E-mail municipio

aj.figuera@altanet.org
 

 El terme municipal de la Figuera, de 18,73 km²d'extensió, es troba a l'extrem de ponent de la comarca. Limita amb Cabassers (N), la Vilella Baixa, el Lloar (E), el Molar (S) i la Torre de l'Espanyol (W), aquest últim terme pertanyent a la comarca de la Ribera d'Ebre

Municipi del Priorat, accidentat pels contraforts occidentals del Montsant, situat a la dreta del riu del mateix nom. El terme té una extensió de 18'78 Km².

El poble de la Figuera, a 575 metres d'altitud, es troba en una posició enlairada des d'on es pot gaudir d'un panorama impressionant. Se la coneix com el sentinella del Priorat.

El poble fou emmurallat i fortificat; s'endevina encara alguna resta de la muralla, i la memòria popular conserva la situació dels diversos portals; també els noms dels carrers ho testimonien: el carrer del Portalet, carrer de la Muralla i el Castell.

L'església parroquial de Sant Martí és un edifici de dimensions considerables, amb elements barroquitzants, sobretot a l'interior, de tres naus, cimbori amb els plafons dels quatre evangelistes a les petxines, cor i campanar incorporat a l'estructura.

El poble de la figuera de carrers estrets i costeruts, conserva el tipisme dels pobles del Priorat. L'Església parroquial és dedicada a Sant Martí.

Panoramica de La Figuera

Llocs d´interès:

Ermita de Sant Pau. Zona de pícnic.
Mirador de la Batalla de l'Ebre.
Mirador del Guixar.
Avenc d'en Vasque.
Esglesia de Sant Martí. 1720

Un altre lloc d'interès dins del terme és l'indret conegut com els Colls de Solans, no gaire lluny del poble, des d'on es divisa una perpectiva única de tota la comarca. És conegut com el "balcó del Priorat".

Les crestes de la Figuera (pasta de patates farcida amb rostit de carns) són típiques i es poden degustar al restaurant Fonda La Figuera

Per la seva situació privilegiada i el seu clima, la Figuera, s'ha convertit en un lloc ideal per estiueig i segona residència. Això fa que els estius i caps de setmana el poble recuperi el moviment i vitalitat que havia perdut anys enrere. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua