TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Maso

Pueblo

La Maso

Municipio

La Maso / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

291

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 15

Código postal

43143

Teléfono

977 637 255

Fax

977 637 255

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Maso

Web de Interés

el petit poble de La Masó

E-mail municipio

aj.maso@altanet.org
 

El petit terme municipal de la Masó, de 3,59 km², s'estén al sector meridional de la comarca, en la seva major part a la dreta del Francolí, que forma una bona part del seu límit de llevant. Termeneja amb els municipis de Vallmoll (E), Valls (NE), el Milà (NW), Alcover (W) i el Rourell (S). Una carretera local comunica la població, únic nucli de població agrupada del terme, amb la nacional de Tarragona a Valls i amb la local de Vilallonga a Valls pel Rourell. Un pont de pedra sobre el Francolí permet el pas de la primera carretera esmentada

El poble de la Masó es troba a 115 m d'altitud, al sector del terme proper al Francolí

el poble de La Masó

El poble de la Masó es troba a 115 m d'altitud, al sector del terme proper al Francolí, i les cases s'agrupen entorn de la gran església parroquial de Santa Magdalena, bastida a la fi del segle XIX (era acabada el 1890); d'estil neoromànic, té tres naus, creu llatina i una gran cúpula d'uns 12 m de diàmetre. El campanar, exempt, s'aprofità de l'església anterior (és una torre quadrada amb dues torrelles octagonals); al coronament del seu pinacle es col·locà un penell metàl·lic en forma d'àngel del qual es veuen restes.

La festa major d'hivern s'escau el 18 de gener, en honor de sant Sebastià. El dissabte pròxim al 22 de juliol s'escau la festa major de Santa Magdalena, que alguns anys inclou una exhibició castellera. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua